Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δήμος Γρεβενών: “Φτιάξε το δικό σου λίπασμα στην αυλή του σπιτιού σου”

 – Νέα δωρεάν διανομή 86 καινούργιων κομποστοποιητών από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Μετά τη μεγάλη και θετική ανταπόκριση που έδειξαν τον περασμένο χειμώνα οι συνδημότες μας για τους κάδους οικιακής κομποστοποίησης, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών, ανταποκρινόμενη στα πολλά αιτήματα που έχει ήδη δεχθεί από πόλη και χωριά, προχωρά σε μία νέα δωρεάν διανομή 86 καινούργιων κομποστοποιητών, τους οποίους μόλις προμηθεύτηκε.

Σημειώνεται ότι η διανομή των νέων συναρμολογούμενων κομποστοποιητών, υλοποιείται μέσα από το έργο “Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων του Δήμου Γρεβενών” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ομολογουμένως, η μέθοδος της κομποστοποίησης βοηθά στη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων (βιοαπόβλητα) αφού αντί να πεταχτούν, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο καθώς το παραγόμενο κομπόστ που δημιουργείται, μέσω των ειδικών αυτών κάδων, αποτελεί ένα εξαιρετικό λίπασμα για τον κήπο ενός νοικοκυριού.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου και μόνο όσους διαμένουν σε μονοκατοικίες. Επίσης, όσοι κατοικούν σε χωριά, θα πρέπει πρώτα να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της κοινότητάς τους προκειμένου να συγκεντρωθούν τα όποια αιτήματα συμμετοχής γρηγορότερα και ορθότερα.

Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να προμηθευτούν τους δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών στο τηλέφωνο (24620) – 87397, όπου θα τους παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών