Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος – Θετικές εξελίξεις για τις αναδασώσεις και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Γόνιμη συζήτηση με θετικές εξελίξεις για τις αναδασώσεις και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, κατά την τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γεώργιου Αμυρά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη.
Σημαντικά για την Περιφέρεια θέματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, συζητήθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη με τον Υφυπουργό, με τη συμμετοχή των τεσσάρων Χωρικών και των αρμόδιων Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και των συνεργατών τους.
Αρχικά τέθηκε το ζήτημα των δασικών χαρτών, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται για επιτάχυνση των διαδικασιών και ολοκλήρωση μέσα στο τρέχον έτος, με στελέχωση των υπηρεσιών και απασχόληση δασολόγων μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.
Θετική εξέλιξη αποτελεί η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της επέκτασης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί σε προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και είχε τεθεί εδώ και καιρό από την Περιφερειακή Αρχή και τη Χωρική Αντιπεριφέρεια Γρεβενών προς το Υπουργείο. Έτσι, θα είναι δυνατή η επέκταση, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού ως αθλητικού και τουριστικού προορισμού.
Ο κ. Αμυράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη γενικές περιβαλλοντικές μελέτες για την χαρτογράφηση των περιοχών Natura της χώρας. Κατά τον Υφυπουργό ο νεοσύστατος αρμόδιος οργανισμός Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. θα στελεχωθεί με τα κατά τόπους γραφεία, μεταξύ αυτών και το γραφείο των Πρεσπών, να αναλαμβάνουν το ρόλο που τους έχει αποδοθεί από την Πολιτεία, προκειμένου να γίνεται έλλογη διαχείριση των φυσικών πόρων. Παράλληλα, συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη για την καθιέρωση ενός σήματος ποιότητας προϊόντων που θα παράγονται με φιλοπεριβαλλοντικές προδιαγραφές στις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές και είναι ήδη σε διαδικασία σχεδιασμού την περίοδο αυτή.
Δεσμεύτηκε για τη διακριτή συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, με προτεραιότητα σε προτάσεις που θα κατατεθούν από τα οικεία δασαρχεία για ευρείες αναδασώσεις και δασοτεχνικά έργα, φέρνοντάς την ακόμα πιο κοντά στο στόχο ανάδειξής της στην «πιο πράσινη Περιφέρεια». Ταυτόχρονα, έκανε αποδεκτή την πρόταση επαναλειτουργίας του δασικού φυτωρίου Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, με στόχο την παραγωγή δενδρυλλίων αυτοφυών ειδών, αναγκαίων στις αναδασώσεις. Ο κ. Αμυράς, επίσης υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στην επιδίωξη καθιέρωσης της Π.Δ.Μ. σε «Περιφέρεια των Λιμνών», αφού και ο ίδιος είναι γνώστης και φίλος της περιοχής.
Υπόψη του Υφυπουργού τέθηκε το πρόβλημα της άναρχης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος αναγνώρισε την αναγκαιότητα άμεσης εκπόνησης ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ, ενώ συμφώνησε στον αποφασιστικό ρόλο των ΟΤΑ στις άδειες εγκατάστασης υποδομών ΑΠΕ.
Τέλος, με χαρά έγινε αποδεκτή η πρόσκληση που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης προς τον Υφυπουργό για επίσκεψη εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δείτε ακόμα