Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο

Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που μεταξύ άλλων προβλέπει την ύπαρξη κατώτερης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ενώ αναμένεται η συζήτησή και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Όπως αναδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα μέσω και του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με τις προβλέψεις τα τμήματα των Γρεβενών θα έχουν ελάχιστους εισακτέους γεγονός που θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους.
Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αφορά όσους νέους και νέες και όχι μόνο, προγραμμάτιζαν τις σπουδές τους εδώ στον τόπο τους, όσους θέλουν να αποκτήσουν μεταπτυχιακές σπουδές ή δεύτερο πτυχίο, αφορά την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας σε όλους τους τομείς, αφορά όλη την κοινωνία των Γρεβενών.
Γι αυτούς τους λόγους απευθύνω δημόσια πρόσκληση προς τους Γραμματείς ή προέδρους ή συντονιστές όλων των κομμάτων των Γρεβενών, σε ένα δημόσιο διάλογο με αποκλειστικό θέμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα τη διάταξη για την κατώτερη βάση.
Προτείνω ο διάλογος να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, που θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τα τοπικά sites. Τον διάλογο θα συντονίζει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, μεταφέροντας τις ερωτήσεις όλων των ΜΜΕ των Γρεβενών που επιθυμούν να συμμετέχουν.
Στόχος αυτού του διαλόγου, πέραν της ενημέρωσης όλων των πολιτών, θα είναι και η ανάδειξη των θέσεων, των επιχειρημάτων και των συνεπειών, προς γνώση του Υπουργείου και των Βουλευτών που θα κληθούν την Τετάρτη να ψηφίσουν.
Αναμένοντας την ανταπόκριση,

με εκτίμηση
Γιώργος Καλαμάρας
Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γρεβενών