Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αίτημα για απαλλαγή απο τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τα καταστήματα εστίασης (VIDEO)

 Αίτημα προς το Δήμο Γρεβενών για απαλλαγή απο τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τα καταστήματα εστίασης, κατέθεσε σήμερα το πρωί 24/11/2020 ο πρόεδρος του Σωματείου κ.Γρηγόρης Τσαπατσάρης.

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ»

Προς την Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ – ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, με την υπ αριθμόν 48/21-11-2020 ομόφωνη απόφαση του, απευθύνει ΑΙΤΗΜΑ προς το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης του Δήμου Γρεβενών.
Το διάστημα το οποίο αιτούμεθα είναι εκείνο που με εντολή Δημόσιας Αρχής διέκοψε την λειτουργία και έκλεισε τις επιχειρήσεις μας.
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ είναι σύμφωνο με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 68 Τεύχος Α Αρ. 37 παρ. 9 τις 20-03-2020), που αναφέρεται στα κατεπείγοντα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.
Συγκεκριμένα στην ανωτέρω πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται ότι μπορεί να απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
Ο κλάδος της Εστίασης και Διασκέδασης είναι γνωστό ότι είναι ο υπ αριθμόν 1 επαγγελματικός φορέας, ο οποίος με τα επαναλαμβανόμενα lockdown, κλείνει από τους πρώτους και ανοίγει από τους τελευταίους με τις ανάλογες οικονομικές καταστροφικές συνέπειες που έχει περιέλθει.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι τα ήδη καταβληθέντα ποσά εκ μέρους των συναδέλφων Εστίασης και Διασκέδασης μπορεί να ρυθμίζονται, ως προβλέπεται, σε συμψηφισμό με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
Αρκετοί Δήμοι της χώρας ήδη ενεργοποιήθηκαν και προχώρησαν στην λήψη απόφασης στήριξης του κλάδου μας. Αναφέρουμε ως παράδειγμα τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος με την υπ αριθμόν απόφαση 247/08-04-2020 απάλλαξε τους επιχειρηματίες από τα ενιαία αναταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Κοινοποίηση:

1. Δήμαρχο Γρεβενών
2. Παρατάξεις Δ.Γ.

Ο Πρόεδρος:              Ο Γενικός Γραμματέας:

Γρηγόριος Τσαπατσάρης       Νίκος Ντινόπαππας