Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER το έργο της ολικής ανάπλασης της περιοχής “Μοναστήρι” στο Τοπικό Διαμέρισμα Νησίου

Ο Δήμος Γρεβενών, πιστός στις δεσμεύσεις του απέναντι στην τοπική κοινωνία, προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμη αναπτυξιακού έργου που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και στην ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας μέσω της ουσιαστικής ανάδειξης της μοναδικής Γρεβενιώτικης Φύσης.

Αναλυτικότερα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (2014-2020) η Πράξη “Δημιουργία Υποδομών στη θέση «Μοναστήρι» του Τ.Δ. Νησίου για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, για την ασφάλεια των επισκεπτών, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του χώρου δασικής αναψυχής ως σημείου ενδιαφέροντος”.

Ειδικότερα, η παρούσα πράξη με συνολικό προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, αφορά την ανάπλαση του χώρου δασικής αναψυχής που βρίσκεται λίγο έξω από την Κοινότητα Νησί του Δήμου Γρεβενών και δίπλα στον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της χώρας, τον Αλιάκμονα. Στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία με τις τεράστιες λεύκες, τα αιωνόβια πλατάνια και τα επιβλητικά βράχια, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Γρεβενών διοργανώνει κάθε καλοκαίρι από το 2002 τις φημισμένες αθλητικές και πολιτιστικές του εκδηλώσεις με την ονομασία “Γιαγκούλεια-River Spirit”, oπως χαρακτηριστικά αποτυπώνονται στις εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου.

Το έργο περιλαμβάνει μία σειρά τεχνικών και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που είναι οι εξής:
• η δημιουργία παρατηρητηρίου-εξέδρας κοντά στη στροφή του ποταμού που θα προβάλλει το υδάτινο στοιχείο της περιοχής με ασφάλεια και άνεση
• η κατασκευή πεζογέφυρας που θα συνδέει το παρατηρητήριο-εξέδρα με τον χώρο των εκδηλώσεων
• η πλακόστρωση διαδρόμου ο οποίος θα ενώνει τον χώρο στάθμευσης με την πεζογέφυρα
• η εγκατάσταση εξοπλισμού υπαίθριων χώρων όπως είναι παγκάκια, τραπεζοπάγκοι αλλά και ένα μεγάλο κιόσκι που θα προστατεύει τους επισκέπτες από ήλιο και βροχή
• η τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης που θα οριοθετεί το σημείο, αποτρέποντας συγχρόνως την είσοδο οχημάτων στη διάρκεια των εκδηλώσεων
• η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων φωτοβολταϊκών και μπαταρίας που θα παρέχουν ενεργειακή αυτονομία
• η δημιουργία υποδομών διαχείρισης λυμάτων με την αντίστοιχη κατασκευή WC
• η δημιουργία πινακίδων που θα παρέχουν ενημερωτικό υλικό
• και τέλος ο εκτεταμένος καθαρισμός του μονοπατιού που οδηγεί στη θέση “Άγιοι Θεόδωροι”

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί σε δημότες και επισκέπτες ένας λειτουργικός και καλά οργανωμένος χώρος αναψυχής και άθλησης που θα συνδυάζει αρμονικά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής με την ύπαρξη σύγχρονων και μοντέρνων υποδομών που θα είναι εύκολα προσβάσιμες και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Επιπλέον, ένα χρόνιο και διαρκές αίτημα των μελών του Φυσιολατρικού Συλλόγου Γρεβενών για τη δυνατότητα περισσότερης προσέλκυσης κόσμου και διοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων μεγαλύτερης εμβέλειας γίνεται επιτέλους πράξη καθώς το όραμα τους παίρνει πλέον σάρκα και οστά με την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών