Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΡΕΒΕΝΑ: θετική στο κορωνοϊό 44χρονη από το Ιράκ, σε δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του greveniotis.gr, το κρούσμα κορωνοϊού στην Π.Ε. Γρεβενών που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ, αφορά, 44χρονη από το Ιράκ, η οποία φιλοξενείται σε δομή μεταναστών (ξενοδοχείο) στο ορεινό όγκο Γρεβενών, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε – για κάποιες μέρες – σε αντίστοιχη δομή της Στερεάς Ελλάδας.
Έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις στενές επαφές της (οικογένειά της) και τα πρώτα δείγματα βγήκαν αρνητικά. Αναμένονται και νέοι έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έχει υπάρξει διασπορά του ιού στη δομή.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οπου συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19.