Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ: εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς , το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση στην πλατεία Λαχαναγοράς σήμερα 1 Μάη και ώρα 10.30 π.μ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δια των αντιπροσώπων τους, τα πρωτοβάθμιων σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ , Οικοδόμων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αριθμός εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ , Στέργιος Λιάμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ταξικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο έχυναν το αίμα τους για το 8ωρο, η άρχουσα τάξη βρίσκεται σε έναν διαρκή «πόλεμο» ενάντια στην εργατική τάξη. Και σήμερα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα της «υγειονομικής» κρίσης που ζούμε, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς αντεργατικών μέτρων που ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και χτυπάνε τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλο το λαό ενωμένοι μια γροθιά να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για την υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Και ζήτησε

  • Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας. Άμεση πρόσληψη όλου του απαραιτήτου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και της γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ , Παναγιώτας Ντάγκα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

  Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                                 Λέτσιος Θ. Χρήστος