Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οι δηλώσεις του Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Νίκου Σαρηγιαννίδη για τις εξελίξεις και τα νέα Τμήματα.

Τo TEI Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη είναι υπό κατάληψη. Επειδή συμμερίζομαι την ανησυχία των φοιτητών μας για το που θα ολοκληρώσουν τις Σπουδές τους, αλλά και για το μέλλον του Ιδρύματος μας, θέλω να διατυπώσω τα εξής:

* οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στην Κοζάνη, δεν τίθεται ζήτημα μετακίνησης φοιτητών ούτε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Κοζάνης, ούτε από κανένα άλλο Τμήμα σε όλες τις πόλεις που λειτουργεί το ΤΕΙ μας. Τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα , Οργάνωση και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Ασφαλιστικής και Στατιστικής Επιστήμης και ενδεχομένως και τρίτο Τμήμα θα λειτουργήσουν στα Γρεβενά, γεγονός όμως που δεν θα επηρεάσει τις σπουδές των εν ενεργεία φοιτητών στην Κοζάνη ή οπουδήποτε αλλού .

* η πόλη της Κοζάνης (αλλά και όλη η Δυτική Μακεδονία) ευεργετείται, καθώς δημιουργείται μια πολύ ισχυρή πολυτεχνική σχολή με 5 κλασικά τμήματα, αλλά και μια ισχυρή οικονομική σχολή με 4 τμήματα με έδρα την Κοζάνη, ενώ τώρα λειτουργούν μόνο δυο.

* εάν δεν πραγματοποιηθεί η σύμπραξη των δυο ιδρυμάτων, τότε χάνουν οι φοιτητές τη δυνατότητα να πάρουν πτυχίο πανεπιστημιακό, αλλά χάνουν και οι τοπικές κοινωνίες που δεν θα έχουν ένα ισχυρό πανεπιστημιακό ίδρυμα (τα παρόντα δυο ιδρύματα δεν είναι βιώσιμα στο νέο περιβάλλον).

* Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους φοιτητές που τώρα φοιτούν στα οικονομικά τμήματα να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο αφού περάσουν μια λίστα από επιπλέον μαθήματα.

* Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τον διάλογο και την συζήτηση θα δοθούν όλες εκείνες οι κατάλληλες λύσεις που θα διασφαλίζουν τόσο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιφέρειά μας μέσα από την σύμπραξη , όσο και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των Σπουδών στους σημερινούς και μελλοντικούς μας φοιτητές.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που καταδεικνύουν ότι τα Πανεπιστήμια όπου εδράζουν αποτελούν σημαντικό πόλο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Είναι σαφώς δημοκρατικό δικαίωμα όλων μας να αγωνιζόμαστε γι αυτά που πιστεύουμε, αλλά να τονίσω ότι στα θρανία επίσης μαθαίνουμε πρώτα να διερευνούμε και στη συνέχεια ορθολογικά να αποφασίζουμε, με γνώμονα πάντοτε το κοινό καλό.