Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ψήφισμα Δήμου Γρεβενών για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.

Ο Δήμος Γρεβενών με την αριθμ. 3/2018 κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με το θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. το περιεχόμενο του οποίο έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. και η εντυπωσιακή συσπείρωση των Ελλήνων στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου πέρα από τις όποιες πολιτικές ερμηνείες αναδεικνύουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα.
Εδώ και χρόνια είναι πάγια η απαίτηση της ελληνικής πλευράς να σταματήσει η γείτονα χώρα την ανθελληνική προπαγάνδα και να απαλείψει επιλήψιμα σημεία από το Σύνταγμά τους με σαφείς αναφορές για μακεδονική μειονότητα στη βόρειο Ελλάδα. Τα δίκαια αυτά αιτήματα όχι απλά δεν ικανοποιήθηκαν αλλά επανέρχονται σήμερα πάλι στο προσκήνιο με την ίδια δυναμική και θράσος και επιτάσσουν στην Ελλάδα τη μοναδική στάση που οφείλει να τηρεί.
Συνεπώς:
1. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ενός λαού στη συγκρότηση μιας εθνικής ταυτότητας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να καπηλεύεται αναγνωρισμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πραγματικότητες. Αυτές οι τακτικές θέτουν σε κίνδυνο τις ειρηνικές σχέσεις που οφείλουν να έχουν οι όμοροι κυρίως λαοί.
2. Επιβάλλεται, αν επιθυμεί η γείτονα χώρα μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν υποκρύπτονται επεκτατικές βλέψεις – να απαλείψει από το Σύνταγμά της κάθε αλυτρωτική αναφορά παρέχοντας εγγυήσεις για τη σύννομη μελλοντική της στάση.
3. Λαμβάνοντας υπόψη τις τακτικές της γείτονος χώρας είναι αναγκαίο να γίνουν αυστηρές συστάσεις από όλους τους αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς φορείς και αυτές να συμπεριληφθούν στα επίσημα προς συμφωνία κείμενα.
4. Ολοκληρώνοντας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία ή παραγώγου ή σύνθετου αυτού και απαιτούμε να απαλειφθεί από όλα τα θεσμικά κείμενα και τα επίσημα έγγραφα της σκοπιανής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας