Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Άδικες οι περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα

Εύλογες οι διαμαρτυρίες των πολυτέκνων για τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα και τις αλλαγές στην τιμολόγηση της ΔΕΗ, που επέφερε η κυβέρνηση.
Η επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος, που ήδη βιώνουμε, επιβάλει όχι μόνο τη διατήρηση υφιστάμενων μέτρων, αλλά και τη θέσπιση κατάλληλων κινήτρων για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίασης, καταγγέλλουμε:
– Τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς θεωρούμε άδικα τα εισοδηματικά κριτήρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επισημαίνουμε ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι ανάγκες της κάθε οικογένειας καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθός της.
– Την κατάργηση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ για τους πολύτεκνους και την επαναφορά του, όπως ίσχυε.
– Την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων που να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες μας.
Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των πολυτέκνων.
Βεβαίως και θα πρέπει να στηριχτούν οι οικογένειες, με λιγότερα παιδιά. Είναι, όμως, ακατανόητο αυτό να γίνεται με ακρωτηριασμό των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Με τιμή,
Το ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών.

Δείτε ακόμα