Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τιμήθηκαν οι διακριθέντες Γρεβενιώτες αθλητές στίβου και οι νεοεισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Καρδιά των Γρεβενών χτύπησε δυνατά την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης”. Ο λόγος; Η βράβευση αθλητών του στίβου που έχουν πετύχει διακρίσεις και κατάγονται από τον νομό Γρεβενών.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης. Ακόμη  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μαθητές και μαθήτριες που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το τρέχον σπουδαστικό έτος, κατάγονται από τα Γρεβενά και κατοικούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1952 και διαθέτει χορευτικό τμήμα 120 ατόμων. «Μου δίνει υπερηφάνεια το γεγονός ότι ενισχύεται συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Αποτελούμε τη συνέχιση των παραδόσεων και των ιδανικών του τόπου μας. Αυτά που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάκης Οικονόμου προλογίζοντας την εκδήλωση.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «παρότι τα Γρεβενά δεν ανήκουν στην Περιφέρεια μου, συντάσσομαι με όλες τις δυνάμεις μου στις προσπάθειες του Συλλόγου και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σ’ ό,τι του ζητηθεί».

Η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, σε μία συγκινητική ομιλία αφού αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τα γυμνασιακά της χρόνια, ως μαθήτρια στο γυμνάσιο Γρεβενών και πρόκρινε την παρέλαση των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τοπικές παραδοσιακές στολές τόνισε: «Τα όνειρα δεν μπορεί να στα απαγορεύσει κανείς και αξίζει ο καθένας να κυνηγάει το όνειρο του, όπως το κυνήγησα και εγώ και έγινα Ολυμπιονίκης».

Ο βουλευτής Ν.Δ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας που κατάγεται από τα Γρεβενά έστειλε και ένα πολιτικό μήνυμα για την ονομασία των Σκοπίων λέγοντας ότι «να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς εκεί κάτω (σ.σ. στη Βουλή) θα κάνουμε το καθήκον μας γιατί ξέρουμε τι σημαίνει ελληνική γη και Μακεδονία».

Στη ζεστή εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο π. Γ.Γ. Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, η πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Αννα Ευθυμίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τζόλας, o  Αντιδήμαρτος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Νεαπόλεως-Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, ο Ναπολέων Ντέμος που αποτελεί μία από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού κ.α.

Οι βραβευθέντες

Βραβεία παρέλαβαν ο πρωταθλητής του άλματος εις μήκος Μιλτιάδης Τεντόγλου ο οποίος την προηγούμενη ημέρα στο Πανευρωπαϊκό U20 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με το καλύτερο άλμα φέτος στον κόσμο (το βραβείο το παρέλαβε η μητέρα του), ο Χρήστος Κοπίτσας (κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 800 μ.), ο ακοντιστής Θόδωρος Μηνασίδης, η Ελένη Τζήκα (κατέχει την καλύτερη επίδοση στο Πένταθλο Παγκορασίδων), η Αλτης του Υψους Ιωάννα Ζάκκα (Πανελληνιονίκης το 2016), η αθλήτρια του Μήκους Ελλένη Κουτσαλιάρη (2η στο Βαλκανικό Νεανίδων2017), Βασιλική Ζωγράφου (Ανώμαλος δρόμος), Γιώργος Παπαϊωάννου (Πανελληνιονίκης στα 1000 μ.) και η Φρειδερίκη Κοιλανίτη (3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 600 μ. 2016).

 

πηγη: metrosport