Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αποκλειστική συνέντευξη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λ. Αυγενάκη στο Greveniotis.gr

Μια βδομάδα μόλις πριν από το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε στα Γρεβενά όπου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο greveniotis.gr , έδωσε απαντήσεις στα  ερωτήματα για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί  και την ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ .

Ο κ.Αυγενάκης ,  έδωσε απαντήσεις και  στο φλέγων ζήτημα των πλειστηριασμών  της πρώτης κατοικίας, ενω σχολίασε την  επίσκεψη Ερντογάν,  το ναυάγιο της πώλησης αμυντικού υλικού στους Άραβες  αλλα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Δείτε την Αποκλειστική  Συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στο Greveniotis.gr

 

Κύριε Αυγενάκη, το μεγαλύτερο ζήτημα για τους κατοίκους των Γρεβενών είναι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης. Η Κυβέρνηση ξεκάθαρα δε χειρίστηκε σωστά το ζήτημα. Εσείς σαν ΝΔ τι θα κάνατε διαφορετικά;

Για το ζήτημα αυτό κ. Βλαχόπουλε οι Βουλευτές της ΝΔ έχουμε καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή και εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση. Προφανώς η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης εξαντλείται στη συγκάλυψη των συλλογικοτήτων των Εξαρχείων και στα ψηφοθηρικά ψευτοεπιδόματα.

Να σας θυμίσω, επίσης, ότι επί ΝΔ το 2014 το κονδύλι για το επίδομα ήταν 210 εκατ. ευρώ, πέρυσι έπεσε στα 108 εκατ. και φέτος κόβεται επιπλέον κατά 50%! Η Κυβέρνηση επέτρεψε, ακόμα, η τιμή του πετρελαίου να ξεφύγει πολύ πάνω του 1 ευρώ στην επαρχία.
Για τους κυρίους της Κυβέρνησης όπως φαίνεται τα χιλιάδες ευρώ που θα πρέπει να ξοδέψουν οι κάτοικοι των Γρεβενών για να βγάλουν το χειμώνα δεν είναι πολλά. Άλλωστε, όπως είπε και η κα Φωτίου όποιος βγάζει 7000ευρώ το χρόνο είναι μεσαία τάξη, δηλαδή ταξικός εχθρός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οπότε και πρέπει να υποφέρει.

Κύριε Βλαχόπουλε, ως ΝΔ δεν υποσχόμαστε θαύματα. Σίγουρα πάντως δε θα μοιράζουμε δήθεν κοινωνικά μερίσματα από τη στιγμή που συμπολίτες μας ζουν χωρίς θέρμανση. Στο Συνέδριό μας την επόμενη εβδομάδα θα επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά σας που θα περιλαμβάνει σειρά κοινωνικών μέτρων με  επίκεντρο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

 

Ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά την Περιφέρειά μας είναι και το ζήτημα της ΔΕΗ. Τι γίνεται με την ιδιωτικοποίηση;

Η Κυβέρνηση πριν 3 χρόνια αποκαλούσε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ «εθνικό έγκλημα». Σήμερα, μετά από 3 χρόνια στην καρέκλα το «έγκλημα» έγινε αριστερό ξεπούλημα. Η ΔΕΗ, εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας θα εισπράξει πολύ λιγότερα από όσα θα εισέπραττε το 2009, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα πώλησης της ή από το 2014 όταν επρόκειτο να πουληθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ποιος θα πληρώσει το κόστος που επωμίζονται πάλι οι Έλληνες; Σίγουρα όχι ο κ. Τσίπρας ο οποίος προεκλογικά φώναζε «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί».

 

Πρόσφατα η Κυβέρνηση πήρε πίσω την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί. Πως σχολιάζετε αυτή την κίνηση, αλλά και τη γενικότερη στάση των ΣΥΡΙΖΑΛΝΕΛ απέναντι στον αγροτικό κόσμο;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προεκλογικά αντιμετώπιζαν τον αγροτικό κόσμο ως πηγή άντλησης ψήφων. Όλοι θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα να γυρνάει τα μπλόκα και να σκαρφαλώνει στα τρακτέρ τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Σήμερα, αγρότες και παραγωγοί είναι ο εύκολο στόχος, ώστε να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία μέσα από μια ανελέητη φοροεπιδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, η παράλογη επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί προκάλεσε ζημιά 42.000.000 ευρώ στο κράτος και ανυπολόγιστο κόστος στους Έλληνες παραγωγούς. Μετά την παταγώδη αυτή αποτυχία η Κυβέρνηση εξήγγειλε την κατάργηση του μέτρου. Ωστόσο, από φόβο μήπως χάσουν έσοδα και δε μπορέσουν προεκλογικά να μοιράσουν “μποναμάδες”, κατέληξαν στη μείωση και όχι στην κατάργηση του ΕΦΚ.

Απέναντι στις ατελείωτες κωλοτούμπες του κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει σταθερός στις εξαγγελίες του, ήδη από τη ΔΕΘ το 2016, και δεσμεύεται για την άμεση κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Δέσμευση στην οποία θα εφαρμόσει την επομένη των εκλογών.

 

Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου σχεδόν μονοπωλεί την επικαιρότητα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Πως κρίνετε τις τοποθετήσεις Ερντογάν και πως αξιολογείτε, συνολικά, την επίσκεψη;

Οι δηλώσεις Ερντογάν ανέδειξαν για πρώτη φορά μια νέα τουρκική αξίωση: Την εκ βάθρων αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Η συνθήκη αυτή, ωστόσο, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο σταθερότητας για το Αιγαίο, αλλά και για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση, χειρίστηκε την ιστορική αυτή ευκαιρία με πρωτοφανή προχειρότητα και έλλειμμα προετοιμασίας. Ενδεικτικό της προχειρότητας είναι το γεγονός πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξαναγκάστηκε να αποσαφηνίσει τις θέσεις της Χώρας την παραμονή της επίσκεψης πληροφορούμενος από μια συνέντευξη του κ. Ερντογάν σε τηλεοπτικό σταθμό, την ατζέντα που εκείνος σκόπευε να θέσει.
Η ΝΔ θα αξιολογήσει με προσοχή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, όμως πραγματικά δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε το στόχο που είχε θέσει η Κυβέρνηση, σε σχέση με αυτήν την επίσκεψη, όσο προφανώς και για τα πολιτικά αποτελέσματά της.

 

Ακόμα ένα μεγάλο θέμα της επικαιρότητας είναι οι πλειστηριασμοί. Η ΝΔ τι λέει, προστατεύεται τελικά ή όχι η πρώτη κατοικία;

Ξεκάθαρα όχι. Σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας η Κυβέρνηση έχει ρίξει ταφόπλακα. Επί ΝΔ και πρωθυπουργίας Σαμαρά υπήρχε οριζόντια προστασία. Πλέον μόνο  οι δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» προστατεύονται και αυτοί κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Η Κυβέρνηση κατήργησε το άρθρο 2 του νόμου της ΝΔ 4224/13 που ήταν το μόνο που διασφάλιζε πλήρως και με οριζόντιο τρόπο την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 200.000. Σήμερα, προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μόνον τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Με απλά λόγια όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, το ακίνητο του μπορεί να πλειστηριαστεί ανεξαρτήτως αξίας. Σημειωτέον ότι από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται. Η ίδια η Κυβέρνηση έχει παραδεχτεί, άλλωστε, ότι η “προστασία” που παρέχει καλύπτει  μόνον στο 60% της προστασίας που παρείχε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

 

Ισχύουν οι ισχυρισμοί κυβερνητικών στελεχών για συμφωνία της Κυβέρνησης με τις Τράπεζες που αποκλείει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 300.000 ή έστω των 280.000 ευρώ;

Ο κ. Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, δήλωσε στην Handelsblatt: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία». Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι τράπεζες θέλουν αρχικά να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιπτώσεων και ανέφερε ότι η διαδικασία των πλειστηριασμών πρέπει να προχωρήσει υπογραμμίζοντας: «Εάν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές σχηματίσουν την εντύπωση ότι μπορούν απλά να αγνοήσουν τις δεσμεύσεις τους, οι τράπεζες και η ελληνική οικονομία συνολικά απειλούνται να οδηγηθούν σε μια αδιέξοδη κατάσταση».

 

Σκάνδαλο Καμμένου. Κυβερνητικοί κύκλοι σας κατηγορούν πως εξαιτίας του θορύβου που προκαλέσατε, ως ΝΔ, η Ελλάδα χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τι απαντάτε;

Η αντίδραση αυτή είναι απολύτως αναμενόμενη. Όταν οι εγκέφαλοι τις Κυβέρνησης ξεμένουν από αληθοφανή ψέματα, εκτοξεύουν λάσπη και κατηγορούν την “κακιά” αντιπολίτευση. Έτσι, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο. Η αλήθεια, όμως, τους διαψεύδει. Η συμφωνία μεταξύ του μεσάζοντα-καταδικασμένου για λαθρεμπόριο όπλων κ. Παπαδόπουλου και του κ. Καμμένου υπεγράφη στις 13 Ιουνίου. Οι αποκαλύψεις του Τύπου για το σκάνδαλο άρχισαν, 4 μήνες αργότερα, αρχές Νοεμβρίου. Όλο αυτό το διάστημα, ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στα ταμεία του κράτους. Συνεπώς, αποκλειστικά υπεύθυνοι τόσο για τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις, όσο και για το ναυάγιο της πώλησης είναι οι κ.κ. Καμμένος και Τσίπρας.  

Εμείς επιμένουμε να ζητάμε απαντήσεις διότι έχουμε πλέον δύο σκάνδαλα. Το πρώτο είναι αυτό καθ’ αυτό με την παράνομη μεσολάβηση μεσάζοντα, που τελικά χάλασε την πώληση, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο 66.000.000 ευρώ. Γεγονός που δικαιώνει απολύτως τις καταγγελίες της Ν.Δ. ότι ο κ. Καμμένος με την κάλυψη του κ. Τσίπρα παραβίασαν το νόμο του 2011 που ΔΕΝ επιτρέπει μεσάζοντας, αλλά επιτάσσει τις απευθείας συμφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων, χωρίς να παρεμβάλλονται μεσάζοντες. Το δεύτερο σκάνδαλο – στο οποίο πρωταγωνιστεί πλέον και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – είναι η συστηματική απόπειρας συγκάλυψης που επιχειρεί η Κυβέρνηση αρνούμενη ακόμη και την κλήτευση στην Βουλή όσων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο για να χυθεί φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, πτυχές της οποία αποκαλύπτονται καθημερινά.

 

Ενόψει του 11ου Συνεδρίου της Ν.Δ. 16-17 Δεκέμβρη, διεξήγατε 7 Προσυνέδρια με πιο πρόσφατο αυτό της Θεσσαλονίκης, ενώ θα γίνει και μια ακόμα προσυνεδριακή ημερίδα στη Δυτική Αττική. Ποιος ο στόχος των προσυνεδρίων αυτών;

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει για άλλη μια φορά, τις πόρτες του Κόμματος σε όλους τους Έλληνες. Δίνει ευκαιρίες ενεργούς συμμετοχής σε νέους ανθρώπους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη κι εμπέδωση νέων ιδεών.  

Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του Κόμματός μας, του Κυβερνητικού πλαισίου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κληθούμε πολύ σύντομα να υλοποιήσουμε, και θα στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των Ελλήνων.

 

Αναμένετε εκλογές μέσα στο 2018;

Θα έχουμε σύντομα εκλογές και σίγουρα μέσα στο 2018. Μόνο ο κ. Τσίπρας λέει ότι οι εκλογές είναι μακριά, νομίζοντας ότι έτσι θα ξορκίσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Όποτε κι αν προκηρυχθούν, εμείς στη ΝΔ είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να συγκροτήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα.    

 

Πιστεύετε ότι ΝΔ θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει χωρίς σημαντικά εμπόδια το σχέδιο και το πρόγραμμά της;

Η πλειονότητα των Ελλήνων είναι βαθύτατα απογοητευμένη από τα 3 σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας Κυβέρνησης των λίγων και όχι των πολλών. Η παγιωμένη δημοκοπική διαφορά άνω του 12% αποτελεί απόδειξη πως η ΝΔ αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή του κόσμου.  Από εκεί και πέρα, επιδιώκουμε όσο το δυνατόν ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες, ένα ευρύ κοινοβουλευτικό – κοινωνικό συμβόλαιο για την προώθηση των πολύ αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν τη χώρα. Οι “σειρήνες” των δημοσκοπήσεων δε μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο μας. Θέλουμε για την Ελλάδα μια ισχυρή, φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική και αποτελεσματική κυβέρνηση.