Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συγκέντρωση υλικού για τη λαογραφική συλλογή του Δήμου Γρεβενών

Ο Δήμος Γρεβενών ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής λαογραφικού υλικού για την συγκρότηση της Λαογραφικής Συλλογής του Δήμου Γρεβενών. Παρακαλείται κάθε ενδιαφερόμενος/-η που διαθέτει λαογραφικό υλικό (παραδοσιακές φορεσιές, εργαλεία, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αποθηκευτικά μέσα τροφής) εφόσον επιθυμεί να το δωρήσει στον Δήμο.
Κάθε αντικείμενο που χρήζει λαογραφικής σημασίας και σπουδαιότητας θα καταγραφεί και θα συντηρηθεί κατάλληλα και αφού ονοματιστεί από τους ειδικούς θα εκτεθεί στο μουσείο φέροντας το όνομα του δωρητή/-τριας ατόμου ή οικογένειας.
Η σύμπραξη όλων των Γρεβενιωτών είναι κομβικής σημασίας σε αυτό το εγχείρημα καθώς θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε από την λήθη την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, θα διασωθούν από τον χρόνο και την καταστροφή σημαντικά αντικείμενα που απεικονίζουν το παρελθόν και θα συστήσουμε μια αξιόλογη λαογραφική συλλογή που να αξίζει στους Γρεβενιώτες.
Η συλλογή θα εκτεθεί στην αίθουσα “Αγοράστη“, στον όροφο του πολιτιστικού κέντρου, μαζί με την συλλογή ξύλινων μικρογλυπτών της οικογένειας Αγοράστη, μετά από την ευγενική συγκατάθεση της κας Ιουλίας Αγοράστη. Η ανταπόκριση όλων των Γρεβενιωτών σε αυτό το κάλεσμα κρίνεται κορυφαίας σημασίας για την αίσια κατάληξη αυτού του φιλόδοξου τολμήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 24623-50866 και 2462350830.

Γραφείο Δημάρχου