Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Απάντηση Αλέξανδρου Τζιόλα στα σχόλια του κ. Β. Αναστασιάδη σε δημόσια εκδήλωση.

Ως προσβλητικά και μικροπρέπειες χαρακτηρίζει τους χαρακτηρισμούς του καθηγητή φιλόλογου κ. Β. Αναστασιάδη ο κ. Αλεξ. Τζιόλας για έργα και πρόσωπα των Γρεβενών και προβαίνει στη ρητή διάψευσή του με την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων. Δεν επιθυμεί δε να δώσει περαιτέρω συνέχεια.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις προσβλητικές…

αναφορές του κ. Β. Αναστασιάδη στο πρόσωπο του κ. Ελευθέριου Τζιόλα αλλά και στις υποτιμητικές αναφορές στην έκδοση ΟΡΟΣΗΜΑ (και όχι ΟΡΟΣΗΜΟ όπως λαθεμένα ονομάζει) που προέβη σε δημόσια εκδήλωση του Δήμου στα Γρεβενά την περασμένη Κυριακή.

Θα ήθελα όμως ρητά να τον διαψεύσω σε όσα μου αποδίδει:  

  1. Ο κ.. Β. Αναστασιάδης σχολίασε, υποτιμητικά και απρεπώς, ότι απουσιάζει το όνομα του από τις σελίδες του βιβλίου. ΟΜΩΣ: Στη σελίδα αρ. 236 υπάρχει αναλυτική ΔΙΠΛΗ παραπομπή στο όνομά του και σε σχετική ομιλία του. Συγκεκριμένα στη σελ. 236 (που και ο ίδιος αναφέρει ότι διάβασε): Στην 1η στήλη και στη γραμμή 14, όπως επίσης στη 2η στήλη και στη γραμμή 47, καθώς και στο τέλος της ίδιας σελίδας, γράφεται : “Β.Κ. Αναστασιάδης (καθηγητής Φιλόλογος): Εισήγηση ολοκληρωμένης μελέτης για τους πρόσφυγες Μ Ασίας σε συνέδριο του Δήμου Γρεβενών, 1993.” Επίσης στην ίδια σελίδα στη γραμμή 27 της 2ης στήλης γράφεται : «Ο Β. Αναστασιάδης αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ότι….».
  2. Στη σελ. 502 αναφέρεται με αριθμό 10 η έρευνα του κ. Β. Αναστασιάδη με τίτλο  «Οι Βαλλαάδες και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες του Ν. Γρεβενών». Στη σελ. 503 επίσης με αριθμό 50 αναφέρεται : Πρακτικά Α΄ Συνεδρίου των Απανταχού Γρεβενιωτών, Γρεβενών Αύγουστος 1993». κλπ. κλπ.

Αν ο κ. Β. Αναστασιάδης επιθυμούσε να του αποδώσω μεγαλύτερη αυτοικανοποίηση για την έρευνά του και για την ομιλία του, που είχε κάνει σε εκείνο το Συνέδριο, την οποία όπως αποδεικνύω έχω αναφέρει λεπτομερειακά και αναλυτικότατα, λυπάμαι.

Στις 500 σελίδες αυτής της έκδοσης του 2007, που αναφέρεται στην ιστορία της περιοχής από τους αρχαίους Χρόνους μέχρι σήμερα και όπου μεταξύ όλων των άλλων, έχει αποδοθεί πλήρης τιμή και έχει αναγνωρισθεί το έργο όλων των προσωπικοτήτων (ξεχασμένων, αγνώστων, επιφανών ή αφανών, αγωνιστών, πατριωτών, μικρών και μεγάλων, αποδημησάντων και μη) της ιδιαίτερης πατρίδας μου και έχει προβάλει την ιστορία της πατρίδας μας σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά, συμπεριλαμβάνεται αρκούντως και ο Φιλόλογος καθηγητής κ. Β. Αναστασιάδης. Προς τι το παράπονο και οι μικροπρέπειες?

 

Ο κ. Β. Αναστασιάδης όμως έκανε και ορισμένες ιστορικές αναφορές στον λόγο του για το έργο κατασκευής της Βιβλιοθήκης Γρεβενών, χαρακτηρίζοντας με υποτιμητικά λόγια, εκείνους που εργάστηκαν για την κατασκευή της και τη λειτουργία της. Αφήνω στους αναγνώστες την κρίση περί των προσβλητικών σχολίων του. Εξάλλου και στο ακροατήριο εκδηλώθηκε σχετική δυσφορία επί των λεχθέντων. 

Όλη η κοινωνία των Γρεβενών και των περιχώρων όμως γνωρίζει, ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών έλαβε υπόσταση, άρχισε να λειτουργεί και να αποδίδει αυτό το μεγάλο πνευματικό έργο προς την κοινωνία και την νεολαία, αφού κατασκευάσθηκε και στεγάσθηκε σ’ αυτό το κτίριο, δηλαδή μετά τα εγκαίνια της που έγιναν την 22/9/2002 από τον τότε Υφυπουργό Εργασίας κ. Ελευθ. Τζιόλα, τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Α. Ζιώγα και την εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης.

Αυτό ακριβώς περιγράφεται στις σελ. 448 και 349 της έκδοσης και αυτή είναι η μοναδική ιστορική αλήθεια.

 

Αλέξανδρος Τζιόλας