BANNER NOISIS

Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

συμπλευση

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΟΣ – TOPOS FESTIVAL 2026

 

9 ΧΡΟΝΙΑ (2017-2026) – ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Για 9η χρονιά, το ΤΟΠΟΣ Festival επιστρέφει στα Γρεβενά και μετατρέπει τον τόπο σε ανακάλυψη, εξερεύνηση, αίσθηση και ζωή.

Στις 12 και 16 Αυγούστου 2026, άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στα Γρεβενά για να γνωρίσουν έναν τόπο όχι ως απλοί επισκέπτες, αλλά μέσα από τον πολιτισμό, τη φύση, την παράδοση, τη μουσική, τη γαστρονομία και κυρίως τους ανθρώπους του!

Παραδοσιακό γλέντι και μουσικές, κατασκήνωση και διεθνείς ταξιδιώτες, εξερευνήσεις στη φύση, βουτιές στον Βενέτικο ποταμό, πολιτισμός και λαογραφικά μουσεία, δράσεις στα χωριά και μια ξεχωριστή 4×4 off-road διαδρομή Τοπογνωσίας για 5η χρονιά συνθέτουν ένα φεστιβάλ που απλώνεται και αναδεικνύει την μοναδικότητα όλου του Τόπου των Γρεβενών .

 
Υποδεχόμαστε ξανα τη διεθνή διοργάνωση νέων EUROP’RAID με πάνω από 620 νέους που διασχίζουν όλη την Ευρώπη και θα βρεθούνε στα Γρεβενά στα πλαίσια του φεστιβάλ Τόπος να γευτούνε την τοπική μας γαστρονομία, να δούνε από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας,
να ζήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι και κυρίως να βιώσουν την γρεβενιώτικη φιλοξενία.
 
Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Γρεβενών στις 20:30 το γλέντι ξεκινάει με την Χάλκινη Δημοτική Ορχήστρα του Τάκη Μπέτζιου με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο Αιμιλιανός” να δείχνει τους χορούς μας. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Dj Giannis Totsikas για να ξεσηκώσει όλους τους συμμετέχοντες για χορό.
 
Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026, για άλλη μια χρονιά από μοναδικά μονοπάτια εκτός δρόμου (off-Road) περιηγούμαστε και γνωρίζουμε την μοναδική ενδοχώρα των Γρεβενών. Απαιραίτητα για συμμετοχή οχήματα με τετρακίνηση (4X4). Την ίδια ημέρα φτάνουμε στην Κρανιά Γρεβενών και θα ξεναγηθούμε στο μοναδικά λαογραφικό μουσείο “Τα μονοπάτια του Μαλλιού”, μαθαίνοντας για την σπουδαία υφαντική τέχνη του τόπου μας.
 
Το ΤΟΠΟΣ δεν δημιουργήθηκε απλώς για να φέρει κόσμο στα Γρεβενά. Δημιουργήθηκε για να επισφραγίζει τα Γρεβενά ως διεθνή προορισμό και φορέα νοήματος.

Για εννέα χρόνια χτίζει γέφυρες ανάμεσα σε ανθρώπους, πολιτισμούς και διαφορετικές χώρες, προβάλλοντας έναν τόπο αυθεντικό, ανεξερεύνητο και βαθιά ανθρώπινο.

9 χρόνια ΤΟΠΟΣ.

9 χρόνια συναντήσεων.

9 χρόνια εξερευνήσεων.

9 χρόνια ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.

12 & 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026 | ΓΡΕΒΕΝΑ

Διοργάνωση: S+ αισθeτικό