Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση ΠΟΑΣΥ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκαν χθες οι Ομοσπονδίες μας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών τους με θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας με αφορμή τις αρνητικές επικρίσεις που δέχθηκε ο αστυνομικός θεσμός εξαιτίας των έκνομων δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής.

 

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών τέθηκαν εκ νέου οι θέσεις μας και με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξήχθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με τα γνωστά αποτελέσματα. Τονίστηκε ότι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές μας ανησυχίες για τους λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς, καθώς τελικά ο «θησαυρός» αποδείχτηκε ότι ήταν «άνθρακες», που παρά ταύτα, με τις γενικεύσεις στιγματίστηκε ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά και για αυτήν καθ’ αυτήν την αντεγκληματική πολιτική, επιβάλλεται μια νέα στρατηγική για τη χάραξή της ώστε να μην αποφασίζει η Αστυνομία για την Αστυνομία και να χρεώνεται εκείνη μόνη τις όποιες ευθύνες της, και αντίθετα να μοιράζεται με άλλους τις επιτυχίες της. Το ζητούμενο είναι η σύσταση διακομματικής επιτροπής για τα ζητήματα της Αστυνομίας, την αναδιάρθρωση, τη θωράκιση του Αστυνομικού, τη στήριξη του θεσμού του

αστυνομικού συνδικαλισμού κλπ, όπως έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια ευκαιρία προκειμένου να επισημάνει εκ μέρους και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπό την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, πόσο σέβονται και πόσο πιστεύουν στον ρόλο της Αστυνομίας. Μιας Αστυνομίας που λειτουργεί ως θεσμικός μηχανισμός προστασίας της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

Αναγνώρισε επίσης ότι «η Αστυνομία δίνει τη μάχη στον δρόμο καθημερινά. Οι Αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία αυτή ενωμένη και ειρηνική, στο όνομα πάντα της Δημοκρατίας και της νομιμότητας. Και ιδίως την περίοδο αυτή της κρίσης και της έντασης έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε και να τιμάμε τον ρόλο αυτό.

Υπάρχουν, βεβαίως, και κάποια μεμονωμένα περιστατικά μη νόμιμης και δημοκρατικής συμπεριφοράς, αλλά οι ίδιες οι Ομοσπονδίες, ο υγιής αστυνομικός συνδικαλισμός και οι εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου που u965 υπάρχουν και λειτουργούν στην Αστυνομία σε πολλαπλά επίπεδα, έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν και να απομονώσουν αυτές τις περιπτώσεις».

Σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, τόνισε ότι «δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξουν εισοδηματικές περικοπές. Αντιθέτως, στόχος, επιδίωξη και υποχρέωσή μας είναι με την πρώτη ευκαιρία, στην πορεία εξόδου από την κρίση, να αποκαταστήσουμε αδικίες και περικοπές που έχουν γίνει, να αναγνωρίσουμε την προσφορά του αστυνομικού προσωπικού και να δώσουμε έμφαση στη θεσμική αναδιοργάνωση, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, την εσωτερική οργάνωση της Αστυνομικής Υπηρεσίας με ορθολογικό και διαφανή τρόπο. Είμαι και θα είμαι σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θα συζητήσω και με τον Πρωθυπουργό άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρουμε στον τομέα αυτό».