Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης αλλάζει υπουργούς – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Ποια πρόσωπα φέρονται να μετακινούνται, ποιοι είναι προς αποχώρηση και ποιοι «ράβουν» υπουργικό κοστούμι

O ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, όπως όλα δείχνουν, «κλειδώνει» και βρίσκεται «επί θύραις». Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σβήνει και γράφει στο μπλοκάκι του τα ονόματα που θα αποτελέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τους δημοσιογράφους στο ταξίδι του στο Ισραήλ για να τους απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι με τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος. Παράλληλα, απέφυγε διπλωματικά να απαντήσει και έδωσε έναν χρησμό. «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή τη φράση, μάλιστα, ο πρωθυπουργός την είχε αναφέρει πρώτη φορά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, όταν εκείνη τον ρώτησε – σε ραντεβού που είχαν- ποιον σκοπεύει να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πάντως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV και του Έθνους Σπύρο Μουρελάτο, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός είναι ότι υπό αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται να είναι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Όπως όλα δείχνουν στη θέση του κ. Βρούτση μετακινείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Την ίδια ώρα υπουργικό κοστούμι φαίνεται ότι «ράβουν» άλλα δύο στελέχη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο λόγος για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Την ίδια ώρα φαίνεται ότι στα σχέδια Μητσοτάκη βρίσκεται ο διαχωρισμός της Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή την περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραμείνει στη θέση του ενώ ο μέχρι τώρα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα, δύο υπουργεία φαίνεται ότι θα προκύψουν από το «σπάσιμο» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον Κωστή Χατζηδάκη να κρατάει – όπως όλα δείχνουν – το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.
Πάντως, το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το άνοιγμά του προς το Κέντρο, με πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τη Σοσιαλδημοκρατία ή εάν θα επιλέξει στελέχη από τη γαλάζια δεξαμενή.
Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό αναθερμάνθηκαν έπειτα και από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, ο οποίος τον προσδιόρισε είτε για τις αρχές Ιουλίου είτε για τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.
Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού briefing, της Δευτέρας 15 Ιουνίου κληθείς να σχολιάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι βρίσκεται το σπάσιμο μεγάλων υπουργείων με αναβάθμιση των παρόντων υφυπουργών ή ένταξη νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα

 

πηγη: ethnos.gr