Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ζητούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Επιστολή Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εξοχότατε κ.Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2018 κλείνει ένας χρόνος από την επίσκεψή μας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σας παραδώσαμε ψήφισμα 205 Πολιτιστικών Συλλόγων μελών μας και συνεργαζόμενων σωματείων από όλη την Ελλάδα. Σας ζητήσαμε να επιμείνετε στην επίσημη θέση του Ελληνικού κράτους περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη μορφή ή παραγώγων αυτού όπως συμφώνησε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το 1992. Σας ζητήσαμε να πιέσετε τον Πρωθυπουργό να διεξάγει δημοψήφισμα σε περίπτωση που η κυβέρνηση παρέκκλινε από την επίσημη θέση του 1992. Μας δεχθήκατε εγκάρδια και μας συγχαρήκατε για τον ενεργό ρόλο που έχουμε αναλάβει για την Μακεδονία μας.

pamakΜε εκείνη την επίσκεψη ξεκίνησε η μαραθώνια εκστρατεία μας για την αποφυγή της εθνικής τραγωδίας για την Μακεδονία. Έκτοτε πραγματοποιήσαμε δεκάδες δράσεις και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. 220.000 πολίτες υπέγραψαν αίτημα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας για ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ονόματός μας. 43 Δημοτικά Συμβούλια της Μακεδονίας εξέδωσαν ψήφισμα περί ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ του ονόματος των Μακεδόνων. Διοργανώσαμε τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμμετείχαμε σε δεκάδες άλλα μικρότερα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν τόνοι χημικών και ξυλοδαρμοί διαδηλωτών που κρατούσαν την Ελληνική σημαία. Εξαντλήσαμε ΟΛΑ τα ένδικα μέσα (εξώδικα, μηνύσεις) και στις 7 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μας είπατε ότι θα συγκαλέσετε εσείς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως έπραξε και ο προκάτοχός σας το 1992. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Μας είπατε ότι ένα όνομα (δεν ήταν γνωστό ότι θα προταθεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία) με γεωγραφικό προσδιορισμό θα είναι μη αποδεκτό κι ότι αυτό θα καλλιεργεί αλυτρωτισμό από τους γείτονες, διότι σύμφωνα με τα δικά σας λόγια «όταν υπάρχει ΒΟΡΕΙΑ Μακεδονία συνεπάγεται ότι υπάρχει και ΝΟΤΙΑ, άρα στο μέλλον θα ζητηθεί η ένωσή τους». Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Δεν αντιδράσατε. Μας είπατε να φύγουμε ήσυχοι έχοντας στο πρόσωπό σας έναν σύμμαχο στον αγώνα για την Μακεδονία!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Γαλλικό περιοδικό Le Point τον περασμένο Ιούνιο. Τι είδους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι πηγαίνει κόντρα στην βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού; Δεδομένης της αναλγησίας της κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα του Ελληνικού λαού για ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ονόματός μας ζητούμε από εσάς να κάνετε πράξη τις υποσχέσεις που μας δώσατε στην περσινή μας επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ζητούμε να δικαιώσετε με τις πράξεις σας την προσμονή του Ελληνικού λαού για προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Ζητούμε να μας προστατεύσετε από τις ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μεθοδεύσεις που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ζητούμε να αναλάβετε δράση για το αδίκημα του ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και την κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της κυβέρνησης. Ζητούμε να συμμεριστείτε την ΑΓΩΝΙΑ των χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι σήμερα ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα κρατώντας την Ελληνική σημαία, δείχνοντας ότι δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που τους ανήκει.
Ζητούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Με τιμή
Για το ΔΣ
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Δείτε ακόμα