Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το Μοναστήρι των Στρατιωτικών στο Άγιον Όρος

Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους ή αλλιώς Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, δίπλα στη θάλασσα, στη δυτική πλευρά του Άθωνα, το πρώτο μοναστήρι που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται με το καράβι από την Ουρανούπολη.

Η Μονή κτίστηκε αρχικά στην περιοχή της Δάφνης από τον υποτακτικό του Αγίου Αθανασίου, Ευθύμιο Δοχειάρη και αφιερώθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Πειρατές όμως κατέστρεψαν το μοναστήρι, οπότε ξανακτίστηκε στον σημερινό χώρο όπου είναι η Ι. Μ. Δοχειαρίου.

Ύστερα από θαύμα των Αγίων Αρχαγγέλων, χάρη στο οποίο σώθηκε ένα παιδί, η Ι. Μονή Δοχειαρίου τιμάται στους Αγίους Αρχαγγέλους στις 8 Νοεμβρίου.

Στην Ι. Μ. Δοχειαρίου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της ”Γοργοϋπηκόου” η οποία βρίσκεται έξω από την τράπεζα σε ιδιαίτερο παρεκκλήσι. Καθημερινά ιερομόναχος ψάλλει παράκληση προς την Θεοτόκο, μνημονεύοντας ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων, προς βοήθεια των πιστών.

Το Μοναστήρι των Στρατιωτικών
Το kranosgr σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, αποφάσισε μετά από την προβλεπόμενη έγκριση να σας μεταφέρει ρεπορτάζ από το σπίτι των Αρχαγγέλων και της Παναγίας Γοργοϋπηκόου όπου έχει χαρακτηριστεί ως το Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών.

Δικαίως η Ιερά Μονή του Δοχειαρίου έχει λάβει από το ένστολο προσωπικό και των τριών κλάδων των ΕΔ το προσονοίμιο ”Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών” και αυτό για δύο λόγους.

δειτε τη συνεχεια εδω…