Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

5,5 ρίχτερ, αναστάτωσαν τους κατοίκους της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στις 23:14 ενώ σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού ειναι κοντα στη Ζίτσα Ιωαννίνων και το μέγεθος του ηταν 5.5 της κλιμακας ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 5χλμ..

Οπως αναφέρει το epirusgate … Έντονες ήταν και οι μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν την κύρια σεισμική δόνηση με αρχική μέτρηση 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησαν τα Γιάννενα και όχι μόνο! Πιο συγκεκριμένα, οι μετασεισμοί ήταν  έως και 4,1 βαθμών και σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Πατρών, το μικρό εστιακό βάθος των μόλις 5,5 χλμ. είναι αυτό που ευθύνεται για τη σφοδρότητα της δόνησης, που είχε ως επίκεντρο την περιοχή του Πωγωνίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή (3:10 πμ)  έχουν καταγραφεί 25 μετασεισμοί, μεγέθους απο 2,5 έως 4,7 Ρίχτερ.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Πολλοί παραμένουν έξω απο τα σπίτια τους και έχουν αποφασίσει να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά ζημιές, η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά.
Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι.