Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανατρεπτική δημοσκόπηση: Ραγδαία αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα

– Μεγάλη αύξηση στα ποσοστά του ευρωσκεπτικισμού δείχνει νέα δημοσκόπηση
– Κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελαφρώς υπέρ του ευρώ οι Έλληνες
– Τι γνώμη έχουν για μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης
– Τι θα ψήφιζαν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για Grexit
Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά καταγράφει το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού που έχει πλήξει πολύ μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα “Αυγή”.
 
Συγκεκριμένα θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%. Στο ερώτημα εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ το 56% και κατά το 39%.
 
Εντυπωσιακά μεγάλη είναι η επιθυμία των πολιτών να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.
 
Για το εκλογικό σύστημα που θα επέλεγαν, το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη επροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.
 
Τέλος η έρευνα δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα και τους Κινέζους, που φθάνει το 70%. Επίσης η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.
 
newsit