Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

To τρεχούμενο νερό στον Άρη σημαίνει ανθρώπινη ζωή! VIDEO

Μια ιστορική ανακάλυψη που αφορά τον Κόκκινο Πλανήτη δημοσιοποίησε η NASA και οι επιστήμονες της ειδικής της ομάδας για την εξερεύνηση..

του πλανήτη Άρη.   

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακόμη από που μπορεί να προέρχεται το νερό. Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής στον κόκκινο πλανήτη.  

«Υπάρχει νερό σήμερα στην επιφάνεια του Άρη» ανέφερε στον Guardian ο M. Meyer, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος της NASA για την εξερεύνηση του Άρη.

Τα συμπεράσματα της NASA πηγάζουν από τον εντοπισμόσκοτεινών και μεγάλων ροών που έχουν εντοπιστεί ακόμα και σε λόφους του Κόκκινου Πλανήτη. Οι ροές φτάνουν σε πλάτος τα πέντε μέτρα και σε μήκος έως και τα 100 μέτρα, και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τη NASA το 2010.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως υπήρχε πάγος στον Κόκκινο πλανήτη, η τελευταία έρευνα είναι η πρώτη έρευνα που παρέχει σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον Άρη. 

«Το ταξίδι προς τον Άρη έγινε σήμερα πολύ πιο ενδιαφέρον». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου της NASA που επιβεβαιώνει την ύπαρξη νερού στον Άρη. 

 

thetoc