Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το «TIME» διαγράφει το 2020

Ως την «χειρότερη χρονιά όλων των εποχών» ανέδειξε το 2020 το περιοδικό TIME στο τελευταίο του εξώφυλλο.

«Διαγράφοντας» το 2020 και με την λεζάντα «Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΩΝ» το περιοδικό με μια εικόνα αποδίδει όσα πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονιά που άλλαξε την καθημερινότητα όλου του πλανήτη.

Η επιλογή του εξωφύλλου έγινε με «φόντο» την πανδημία που έκανε την εμφάνισή της περί τα τέλη του 2019, έχοντας μέχρι σήμερα προκαλέσει τον θάνατο 1,534,570 ασθενών, ενώ 66,857,969 άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε εν ζωή σήμερα, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό. Αυτή είναι η ιστορία ενός έτους που δεν θα θέλατε ποτέ να επισκεφτείτε ξανά…», γράφει η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου του ΤΙΜΕ.

«Θα έπρεπε να ήσουν πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, περίπου 90 ετών για να έχεις μια αίσθηση των οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η Μεγάλη Ύφεση και περίπου 80 για να έχεις αναμνήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φρίκη του», συνεχίζει η Στέφανι.

«Η δουλειά μου, ως κριτικός κινηματογράφου, είναι να παρακολουθώ ταινίες και να αλιεύω τις συνδέσεις τους με τις ζωές μας. Αν το 2020 ήταν δυστοπική ταινία, πιθανότατα θα την είχατε κλείσει έπειτα από 20 λεπτά», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ζάκαρεκ στο μακροσκελές άρθρο της.