Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ηπια και αβλαβής θεραπεία της καταθλιπτικής συνδρομής των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι σύνεδροι του 51ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη, που διενεργήθηκε στο Ζάππειο Αθηνών από 10 έως 13 Απριλίου, στην εργασία του Ενδοκρινολόγου Dr Δημητρίου Καραλή, που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, και της ερευνητικής ομάδας του, στην οποία ελέγχθηκε το ευεργετικό αποτέλεσμα της δράσης των φυτοοιστρογόνων στην ψυχική διάθεση των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Σε συνέντευξη που δόθηκε, μετά την παρουσίαση πρωτότυπων εργασιών, ο Dr Καραλής δήλωσε ότι τα φυτοοιστρογόνα παρουσιάζουν χημική δομή όμοια με τη δομή των οιστρογόνων, εκδηλώνοντας έτσι όμοιες δράσεις. Οπότε ετέθη η σκέψη να χρησιμοποιηθούν αντί των οιστρογόνων τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην εργασία του απέδειξε ότι η χορήγηση φυτοοιστρογόνων σε συγκεκριμένες δόσεις βελτιώνει την καταθλιπτική συνδρομή που εμφανίζεται σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Επομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής και καταδυναστευτικής κατάστασης των γυναικών αυτής της κατηγορίας με έναν ήπιο και αβλαβή τρόπο.     

Δείτε ακόμα