Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Γλυκιά …σοκολατίνα!

Γλυκιές χριστουγεννιάτικες σοκολατίνες!

Ένα κέρασμα που το τρώνε όλοι και κρατάει πολύ καιρό.
απο την Δήμητρα Βέργου 
και το http://www.manitarosyntages.blogspot.com/

Θα χρειαστούμε δύο πακέτα μπισκότα , ένα Βιτάμ, ένα ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη, δύο ποτήρια χοντροκομμένα καρύδια ,ένα ποτήρι γάλα χλιαρό, ένα κουταλάκι του καφέ κακάο, έναν κρόκο αυγού, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ ,δύο βανίλιες και 200γρ. κουβερτούρα.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Κόβουμε τα μπισκότα στο μούλτι…
Ας υπάρχουν και κάποια κομμάτια λίγο πιο μεγάλα..προσέχουμε να μην γίνουν σκόνη.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ να αφρατέψουν και βάζουμε σε μία λεκάνη το μείγμα ,τα μπισκότα, το γάλα, το κακάο, τις βανίλιες και τα καρύδια , ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει ελαφρώς.

Πλάθουμε τις σοκολατίνες μας στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και με το δάχτυλό μας πιέζουμε την επάνω επιφάνεια να σχηματίσουμε ένα ελαφρύ βαθούλωμα.

Τοποθετούμε τις σοκολατίνες μας σε δίσκο όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε πάλι για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν. Οταν πλάθουμε βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας.

Σε μπελ-μαρί λυώνουμε την κουβερτούρα και την αραιώνουμε με δύο-τρείς κουταλιές σπορέλαιο. Βουτάμε μία μία την σοκολατίνα στην κουβερτούρα και τις τοποθετούμε πάλι στο δίσκο για να παγώσουν.

Πριν παγώσει η κουβερτούρα τις στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο καρύδι.

Τις αφήνουμε σε κρύο περιβάλλον να παγώσει η κουβερτούρα…ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ…για να μην μας αρπίσει η σοκολάτα.

Αφού παγώσει η σοκολάτα και τις περάσουμε στα χαρτάκια τις μαζεύουμε σε κλειστό δοχείο και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!