Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

7 πρώιμα σημάδια που «δείχνουν» καρδιακά προβλήματα

Τα καρδιακά προβλήματα δε συμβαίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Συνήθως, η καρδιά στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν.

 

Μπορείτε να γνωρίζουμε τα συμπτώματα ενός πραγματικού καρδιακού προβλήματος, αλλά οι έρευνες επιμένουν ότι υπάρχουν πολλά πρώιμα σημάδια, που οι περισσότεροι αγνοούμε.

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τον /την σύντροφό σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας. Οποιοδήποτε μάλιστα, πρόβλημα σχετικό με τον ύπνο, μπορεί να είναι μία ένδειξη καρδιακής δυσλειτουργίας.

Συγκεκριμένα, μία από τις υποκείμενες αιτίες του ροχαλητού είναι η περιορισμένη αναπνοή, η οποία συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για πολλά είδη καρδιαγγειακής νόσου. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με άπνοια ύπνου έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα σeξουαλικά προβλήματα είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια που στέλνει η καρδιά.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) και η καρδιακή υγεία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Μια μελέτη μάλιστα, που εξέτασε άνδρες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρδιαγγειακή νόσο, διαπίστωσε ότι δύο από τα τρία άτομα είχαν υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τη διάγνωση τους.

Μια στύση απαιτεί τη ροή του αίματος στο πέoς. Η στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών περιορίζει τη ροή του αίματος και δεδομένου ότι αυτές οι αρτηρίες είναι μικρότερες από αυτές που πηγαίνουν προς την καρδιά, εμφανίζεται ΣΔ πριν από οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Ένα ακόμα πρώιμο σημάδι είναι τα πρησμένα, επώδυνα ούλα που ενδεχομένως αιμορραγούν. Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει περιοδοντική νόσο. Είτε το σώμα ανταποκρίνεται σε συνεχή φλεγμονή ή ένα βακτήριο εμπλέκεται στην ασθένεια των ούλων και της πλάκας στις αρτηρίες, θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας.

Ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός ή αρρυθμία κάνει την καρδιά να χτυπάει πολύ γρήγορα ή με διακοπές. Η στεφανιαία νόσος περιορίζει τη ροή του αίματος προς την καρδιά, η οποία τονίζει το ηλεκτρικό σύστημα που ρυθμίζει τον κτύπο της καρδιάς. Μάλιστα, η κύρια αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι η στεφανιαία νόσος. Μια άλλη αιτία για καρδιακή αρρυθμία είναι η καρδιακή ανεπάρκεια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Επιπλέον, όταν η καρδιά δεν λειτουργεί τόσο έντονα όσο θα έπρεπε, το αίμα δεν απομακρύνει αποτελεσματικά τα διάφορα απόβλητα, που μπορεί να προκαλούν πρήξιμο στους ιστούς. Εάν παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας, οι αστράγαλοι, οι καρποί ή τα δάχτυλά σας είναι πρησμένα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Στην περίπτωση, που έχετε δύσπνοια, ειδικά σε αγχώδεις συνθήκες ή μετά την άσκηση, ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο πρώιμο σημάδια επικείμενης καρδιακής νόσου. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας καθώς μπορεί να είναι μία αρχική ένδειξη για κάποια πολύ σοβαρή ασθένεια της καρδιάς.

Ο πόνος στο στήθος, στον ώμο ή το αίσθημα καούρας είναι κλασικά σημεία κλειδιά για καρδιακό επεισόδιο. Οι άνδρες διατρέχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο στηθάγχης, που στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια στα καρδιολογικά προβλήματα.

Ωστόσο, ο καθένας βιώνει τη στηθάγχη με διαφορετικό τρόπο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνεία του πόνου, ως μυϊκός ή ως καούρα στην κοιλιακή χώρα. Με τη στηθάγχη μάλιστα, το πρόβλημα εμφανίζεται επανειλημμένα και μπορεί να προκληθεί από άγχος ή άσκηση. Ο γιατρός σας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ερμηνεύσει τη σοβαρότητα του προβλήματος.

 

 

clickatlife.gr