Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Aδυνάτισμα: 4 τροφές για να καίτε περισσότερο λίπος

Η απώλεια περιττού βάρους δεν μπορεί να συνδέεται πλέον με… ακρότητες στη διατροφή, οι οποίες αποδεδειγμένα δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μάλιστα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του οργανισμού.

Κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα από 1 έως 10 κιλά χρειάζεται να ξεκινάει με μια προσεκτική επιλογή του διατροφικού προγράμματος, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι στη διάρκειά του εξακολουθείτε να διατρέφεστε σωστά σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματός σας και ότι παραμένετε υγιείς.

Φυσικά, η προσπάθεια που καταβάλλετε για να επιτύχετε απώλεια περιττών κιλών ενισχύεται περαιτέρω με την ένταξη της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά σας. Αν σας προβληματίζει ποιες επιλογές είναι πιο κατάλληλες για εσάς τόσο στη διατροφή όσο και τη γυμναστική, καλό είναι να συμβουλεύεστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της υιοθέτησης ενός διατροφικού πλάνου που σας οδηγεί στην απώλεια του περιττού βάρους, υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία σάς βοηθούν να καίτε περισσότερο λίπος. Μάθετε ποια είναι αυτά και δείτε πώς μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή σας για να μειώσετε αισθητά το λίπος που επιβαρύνει το σώμα σας.

Οι κορυφαίες τροφές που συνδράμουν στη μεγαλύτερη απώλεια λίπους

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης ωθούν το σώμα σας να καταναλώνει τις διπλάσιες θερμίδες προκειμένου να τα διασπάσει και να τα απορροφήσει, σε σχέση με τα «λευκά» επεξεργασμένα. Σύμφωνα με έρευνα του Tufts University, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά τρεις ή και περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης, όπως είναι το κουάκερ και το καστανό ρύζι, είχαν κατά 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά σε σύγκριση με άλλα άτομα που λάμβαναν τις ίδιες μερίδες απλών υδατανθράκων, όπως είναι τα ζυμαρικά και το λευκό ψωμί.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό πως ωφελεί ποικιλοτρόπως τον οργανισμό σας. Η κατανάλωσή του στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτας συνδράμει στην απώλεια λίπους από το σώμα, επισπεύδοντας το αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, αναφέρεται ότι τα άτομα που κατανάλωναν τέσσερις κούπες πράσινο τσάι την ημέρα, κατάφεραν να χάσουν περισσότερα από τρία κιλά σωματικού βάρους από τα αποθέματα λίπους, μέσα σε χρονικό διάστημα 8 εβδομάδων. Η επίδραση αυτή του πράσινου τσαγιού οφείλεται στη χημική ένωση EGCG, η οποία επιταχύνει τον μεταβολισμό για λίγες ώρες, μετά την κατανάλωσή του.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μια ουσία που καλείται καψαϊκίνη, η οποία πετυχαίνει την απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο American Journal of Clinical Nutrition. Τα άτομα που κατανάλωναν καυτερές πιπεριές, έκαιγαν 200 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, σε σχέση με άτομα που έκαναν πιο ήπιες γευστικές επιλογές στο πλαίσιο της διατροφής τους.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα εντάσσονται με ευκολία σε κάθε γεύμα, πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό και συνδράμουν αποτελεσματικά στην απώλεια του περιττού λίπους του σώματος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Heart Association, μόλις μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, δηλαδή περίπου 40 γραμμάρια, μπορούν να μειώσουν το λίπος από την κοιλιά και τα πόδια. Αυτό σημαίνει ότι η καθημερινή κατανάλωσή τους σε ένα πλαίσιο υγιεινής διατροφής και άσκησης, σάς βοηθά να χάσετε ορατά πόντους από την περιφέρεια της μέσης και τους μηρούς.