Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οκτώβριος Μήνας Πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Πιστοι στο ραντεβού μας με την προληψη του καρκίνου του μαστού και εν μεσω πανδημιας Covid 19!!! Οργανώσαμε προληπτικους ελεγχους με την χρήση μικροκυματικης θερμογραφιας μαστού.

Αποτελεί μία νέα τεχνική ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ απεικόνισης του μαστού που ανιχνεύει βλάβες και παθήσεις του μαστικού αδένα σε πολύ πρωίμα και αρχικά στάδια.
Βασίζεται στην τεχνική θερμικής χαρτογράφισης του αδένα και ανιχνεύει θερμικές διαφορές σε βαθος έως 8 εκ. με απόκλιση 0.125°C.
Είναι γνωστό οτι οι κακοήθεις νεοπλασίες ΠΡΙΝ την τελική τους ιστολογική παρουσία (Ca in situ) εμφανίζουν άτακτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό και στοιχεία φλεγμονής. Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό αυτής της φλεγμωνώδους διεργασίας είναι η αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά.Αύξηση η οποία και ανιχνεύεται μεσω της μικροκυματική χαρτογράφισης του αδένα.

Η μικροκυματική μαστογραφία – εν τω βάθει θερμογραφία είναι ιδανική μέθοδος παρακολούθησης πληθώρας μαστικών παθήσεων με δυνατότητα τακτικού ελέγχου και επανάληψης της εξέτασης διότι ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

Συνδιαζόμενη με τον υπερηχογραφικό μαστογραφικό έλεγχο αποτελεί άριστο μέσο πρόληψης και ελέγχου του μαστού για τις ευαίσθητες ομάδες γυναικών που πρόκειται να υποβληθούν σε πρωτόκολλα ωοθηκικής διέγερσης προγραμμάτων εξωσωματικής οπου η απουσία ακτινοβολίας κρίνεται απαραίτητη.

Σταύρος Καραγκούνης

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος