Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Φυσικοθεραπεία και εγκυμοσύνη

Η γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει ανάγκη από έναν ειδικά καταρτιζόμενο φυσικοθεραπευτή σε θέματα μαιευτικής και γυναικολογίας, ο οποίος θα την συνοδεύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην περίοδο της λοχείας. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται υποστήριξη ώστε να επιτρέψει γρήγορα στην καθημερινότητα της.
Από την πρώτη κιόλας μέρα μπορεί να ξεκινήσει ήπιες ασκήσεις, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση των πόνων της τομής, την ακράτεια ,τον ψυχολογικό παράγοντα αλλά και άλλες ενοχλήσεις που προκληθήκαν από την εγκυμοσύνη .
Η ενεργοποίηση του πυελικού εδάφους (μυς του κάτω μέρους της λεκάνης) καταρχήν με σωστή ενημέρωση και στη συνεχεία με άσκηση .Ιδανικά θα πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού για την καλύτερη μεταγενέστερη αποκατάσταση.
Εδώ θα δείτε μερικές στάσεις που θα πρέπει να παίρνει η λεχώνα κατά τη διάρκεια της μέρας τουλάχιστον 3 φόρες περίπου 20 με 30 λεπτά . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επανέλθει η μήτρα στην αρχική της θέση που βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη. Αργότερα ακλουθούν ασκήσεις ενδυνάμωσης όλου του σώματος οι οποίες θα είναι ποιο εντατικές (τύπου Pilates,FBL)και φυσικά στης εξατομικευμένες ανάγκες κάθε γυναίκας .Πολύ σημαντικό είναι να συμπεριλαμβάνουν το μωρό για τη υποστήριξη της ψυχοσωματικής σχέσης μητέρας και μωρού.


Με εκτίμηση

Σπανού Αικατερίνη
Φυσικοθεραπεύτρια σχολής Wasserburg am Inn/Γερμανίας
6970840844 katerinchensp@yahoo.com