Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αγαπητέ κύριε Σόιμπλε…

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΪΟΥ
(της Αντζελίνας Καλογεροπούλου,)

 

Εγώ πάντως κύριε Σόιμπλε , σας το υπόσχομαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για ένα καλύτερο αύριο!

Θα βάλω τα δυνατά μου, εγώ το μικρό βαζάκι γλυκό τριαντάφυλλο από τη Κοζάνη. Θα υψώσω το παράστημά μου και θα δώσω δουλειά και έσοδα στον συνεταιρισμό και στον τόπο μου και θα συνεισφέρω στη κουζίνα της χώρας μου …

με το ντελικάτο άρωμά μου.

Είμαι που είμαι ένα κουκλί από.. τη βουλγάρα μάνα μου, ροζ και αρωματικό όσο δεν πάει άλλο! Μπήκα στη χώρα νόμιμα το 2004 , ρίζωσα στη περιοχή και έδωσα τη πρώτη μου συγκομιδή το 2006 και την πρώτη απόσταξη το 2009.

Τί ζητάω? Ένα ποτισματάκι κι’ αυτό μόνο τον πρώτο χρόνο της ζωής μου, μετά τίποτα. Οι ρίζες μου είναι δυνατές και βρίσκουν όσο νερό χρειάζομαι από μόνο μου…

Λουλουδίζω την Άνοιξη και με μαζεύουν Μάιο-Ιούνιο νωρίς-νωρίς στο χάραμα, πριν με δει ο ήλιος και πάρει έστω και λίγο από το άρωμα των πετάλων μου και να με αποστάξουν μετά σε ροδέλαιο, ροδόνερο ή γλυκό του κουταλιού σε βαζάκια με ροζ καρό υ-φα-σμά-τι-νο (όχι τυπωμένο και ανοησίες) καπάκι . Η κάθε μια από μας μπορεί να βγάζει και 500-600 άνθη! Όχι παίζουμε!

Μην νομίζετε ότι είμαστε και πάρα πολλά , 100 στρέμματα όλα κι’ όλα τίγκα στη Ρόζα τη Δαμασκηνή και τη Σεντιφλόρα (εκατοντάφυλλη). Όμως, ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ στοχεύει στα 3.000 στρέμματα τριαντάφυλλου και άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και τότε …θα τα ξαναπούμε. (Κύριε Σόιμπλε, χα χα, χα! ). 

TWO MINUTES ANGIE ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ*

(Για τη Καθαρή Δευτέρα , γλυκά του κουταλιού και σοκολάτα , εκτός από τον χαλβά του μπακάλη χοντροκομμένο πάνω από μήλα και αχλάδια με λίγη κανέλλα.
Πάντως και στις ντελικάτες αυτές κρέπες το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο πάει πολύ όμορφα. Όπως και με τον ελληνικό καφέ το καλοκαιρινό απόγευμα-εννοείται…)

Ανακατεύω 125 γραμμάρια αλεύρι , ένα αυγό και 300 ml γάλα (για 8 μεγάλες κρέπες).
Αφήνω για μισή ώρα το μίγμα να “ξεκουραστεί”. 
Λιώνω λίγο καλό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20-25 εκ. περίπου.
Αδειάζω 1/3 περίπου του φλυτζανιού μίγμα κρέπας και κουνάω το τηγάνι να καλύψει όλο τον πάτο.
Τηγανίζω μέχρι να  βγάζει φουσκαλίτσες και μετά τη γυρίζω και από την άλλη μεριά.
Σερβίρω τις κρέπες με το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο δίπλα ή διπλωμένες σαν φλογέρες.

 

http://twominutesangie.blogspot.com

Δείτε ακόμα