Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ξανά ΧΡΥΣΟΣ ο Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι, ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο 7ος αθλητής στην ιστορία του άλματος εις μήκος, που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές την κορυφή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με αλμα στα 8,22 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  της Γλασκώβης.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης έχει “σαρώσει” τα τελευταία χρόνια τα μετάλλια, έχοντας πλέον κατακτήσει όλα τα διαθέσιμα χρυσά, σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, με το κλειστό της Γλασκώβης να αποτελεί και… τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιου.

Ο «χρυσός» άλτης του μήκους σε έναν τελικό που είχε σασπένς μέχρι το τέλος με τα 8,22 μ. που έκανε στο πρώτο του άλμα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής. Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Ματία Φουρλάνι στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Ιταλός στην τέταρτη προσπάθεια πέρασε μπροστά με τα 8,10 μ. που σημείωσε όμως ο Τεντόγλου δεν το άφησε «αναπάντητο». Στο τέταρτο άλμα απάντησε με 8,15 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Πλέον, ο Μίλτος Τεντόγλου μετρά ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο σε παγκόσμια ανοικτού στίβου και δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

Επίσης, έχει κατακτήσει 5 χρυσά μετάλλια συνολικά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού στίβου.

Δείτε ακόμα