Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η ισχυρή ομάδα που βρίσκεται πίσω από την Εθνική Ανδρών

Την ιατρική ευθύνη της ομάδας ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  των Ανδρών  έχει αναλάβει ο   Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Χαντές.

Για τους παλαιότερους το όνομα είναι γνωστό, ωστόσο για τους νεότερους πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Χαντές γεννήθηκε στα Γρεβενά όπου ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ για να βρεθεί στις εθνικές ομάδες ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’80…

μεταγράφηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος στην Α1 (στην φωτό διακρίνεται με το Νο 5 έχοντας στα δεξιά του τον αδικοχαμένο Γιώργο Κατσαμούρη), ενώ παράλληλα φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κατόπιν βρέθηκε μέσω υποτροφιών στην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας (Center for Knee and Foot Surgery) στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών (Orthopaedic Center of Mount Vernon) όπου ειδικεύτηκε στην Αρθροσκοπίκη χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο (το πλήρες βιογραφικό του μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ), ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρίας (μάλιστα αυτές τις ημέρες το ΔΣ συνεδριάζει στην Πράγα απ’ όπου και η φωτογραφία όπου διακρίνεται ο κ. Χαντές, δεύτερος από δεξιά).

Στο πλευρό του Μιχάλη Χαντέ στο ιατρικό τιμ της Εθνικής βρίσκονται και οι συνεργάτες του κ.κ.:
-Θανάσης Λιάντσης Χειρούργος Ορθοπαιδικός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Μετεκπαίδευση: Αρθροσκοπική χειρουργική – Αθλητικές Κακώσεις( Karolinska institute – Capio Artro Clinic – Stockholm Sweden)

-Ααρών Βενουζίου Χειρούργος Ορθοπαιδικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 Όσον αφορά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης την εποπτεία έχει ο Γιώργος Βαβέτσης (ιδιοκτήτης και επιστημονικός σύμβουλος του πρότυπου κέντρου Αθλητικής Απόδοσης και Ευεξίας Biofit, που αποτελεί και χορηγό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης) μαζί με τον συνεργάτη του στην Θεσσαλονίκη Λάμπρο Δάνα (ο οποίος είναι αθλητής του βόλεϊ αλλά και γυμναστής σε ομάδες βόλεϊ).

Ο Γιώργος Βαβέτσης είναι Kλινικός Εργοφυσιολόγος. Διδακτορικές (PhD) και Μετα-διδακτορικές σπουδές (Post-Doc) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κλινική Εργοφυσιολογία – Βιοχημεία της Άσκησης) με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής), ενώ είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση. 

Το πλήρες βιογραφικό του μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Έτσι η ΕΟΠΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση εκτός από τον Δημήτρη Τσούκα (γιατρός των εθνικών ομάδω και αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας) και τους εξαιρετικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στην Ιατρική της Επιτροπή, να διευρύνεις τις συνεργασίες της στο χώρο της Ιατρικής επιστήμης.

 

πηγη: volleyball.gr