Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιτέλους Καλά Νέα !!!

Επιτέλους μετά από πολύ καιρό , καλά νέα για το ελληνικό Βόλεϊ . Ποιά ; H Εθνική Ελλάδος Γυναικών . Που εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στα Γρεβενά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του τρίτου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος .
Πού είναι το νέο ; Ότι στη προπόνηση καθημερινά πέφτουν κορμιά στη κυριολεξία , για να σώσουν κάθε μπάλα . Τα διπλά που έχω τη μεγάλη τύχη να παρακολουθώ κάθε μέρα , είναι αγώνες παγκοσμίου επιπέδου . Γεγονός που με κάνει πολύ αισιόδοξο για τη παρουσία μας στο τελευταίο προκριματικό γύρο της Ολλανδίας στις 22/8 .
Εκεί η Εθνική μας θα ήθελα να σημειώσω ότι θα συμμετέχει μετά από την τεράστια επιτυχημένη προσπάθεια που έκανε φέτος το καλοκαίρι , περνώντας από ένα πολύ δύσκολο 2ο προκριματικό . Δεν είναι λίγο αυτό που πέτυχαν ήδη αυτά τα κορίτσια . Είχα πάνω από 20 χρόνια να κάτσω να παρακολουθήσω Εθνική Γυναικών , γιατί πάντα μου έλειπε το βασικό στοιχείο του αθλήματος . Ο ρυθμός . Αυτή η ομάδα τον έχει .
Τώρα παρακολουθώντας από κοντά της προπονήσεις της κατάλαβα το γιατί . Γίνεται πολύ καλή δουλειά και στο δυναμικό κομμάτι και κυρίως στο τεχνικό . Όλο το επιτελείο δουλεύει σωστά μέρα νύχτα . Ομοσπονδιακός προπονητής , βοηθοί , γυμνάστριες , team manager , αναλυτής κ.α.
Άλλα βέβαια το θέμα είναι οι πολύ καλές παίκτριες που βλέπουμε μέσα στο παρκέ .
Θα αρχίσω από τις δύο δικές μας ( τις Γρεβενιώτισσες ) .
Η Εύα Χαντάβα γύρισε από τη Βραζιλία άλλη αθλήτρια . Στη Φλουμινένσε έκανε 6 με 8 ώρες προπόνηση την ημέρα . Αποτέλεσμα ; Μαζεύει σωστά σχεδόν όλες τις μπάλες στη πίσω ζώνη και μπροστά σκοτώνει όπως πάντα .
Η Κατερίνα Γιώτα συνεχίζει με αυτοπεποίθηση στο πολύ καλό ρυθμό που είχε όλη τη φετινή χρονιά .
Το ίδιο κάνει και η air Τζίνα Λαμπρούση .
Γενικά όλες οι παίκτριες βγάζουν μια πολύ ωραία εικόνα συνοχής και δίνουν το 110 % στις προπονήσεις , μέσα σε αφόρητη ζέστη .
Άλλα δεδομένης της ώς τώρα απουσίας της Βασιλαντωνάκη , δύο είναι οι μορφές που ξεχωρίζουν καθημερινά . Η μία είναι η Μαρία Νομικού . Έχοντας επιστρέψει εδώ και καιρό σε τοπ επίπεδο , περνάει όλες τις μπάλες που παίρνει Βγαίνοντας ψηλά , πολύ ψηλά . Σου αφήνει την αίσθηση ότι ενώ είναι η καλύτερη , μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο , κι αυτό κάνει κάθε μέρα .
Η δεύτερη είναι η αγαπημένη μου παίχτρια εδώ και χρόνια , η Ευαγγελία Μερτέκη . Η κοπέλα είναι διαστημική . Παίζει διαγώνια , παίζει ακραία , έρχεται από πίσω σε pipe και σκοτώνει , κι όλα αυτά αλάθητη . Κατά πως φαίνεται αυτή και η Χαντάβα θα κάνουν το ένα βήμα μπροστά για να ηγηθούν .
Η απουσία της MVP Χριστοδούλου , θα μπορούσε να κοστίσει αν δεν υπήρχε η Παπαφωτίου ( κορυφαία πασαδόρος του Γαλλικού πρωταθλήματος 2016 ) , που είναι θέμα λίγου ακόμη χρόνου να βρεθεί με τις υπόλοιπες . Χρόνος που υπάρχει άπλετος στον ορίζοντα για αυτή την Εθνική . Το νιώθεις όταν βλέπεις άλλη μια μορφή που ξεχωρίζει στη προετοιμασία . Αυτή της πανύψιλής , ταλαντούχας Άλκηστις Καραφουλίδου . Που πριν 5 χρόνια είχε ξανάρθει στο κλειστό της πόλης μας , 14 χρονών τότε , με τα χρώματα του Πιερικού και μας έπαιζε μόνη της . Χρόνος υπάρχει πολύς γι αυτή την ομάδα και πρέπει να τον δώσουμε ότι κι αν γίνει στις 22 Αυγούστου στην Ολλανδία .
Τότε που εμείς οι Γρεβενιώτες φίλαθλοι , θα τη νειώθουμε λίγο περισσότερο δική μας αυτή την Εθνική που θα βλέπουμε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα στη τηλεόραση .
Καλή Επιτυχία !!!

Λιοσάτος Δ. Θωμάς
Έφορος Ακαδημιών Volley Αστέρα Γρεβενών