Απίθανος Μίλτος Τεντόγλου, χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να πάρει το “εισιτήριο” για τον τελικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο
Κόντρα στα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό, ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε στον στίβο του Τόκιο πανέτοιμος και “πέταξε” στα 8,17 μέτρα στο πρώτο του άλμα, για να προκριθεί με τη… μία στον τελικό του άλματος εις μήκος του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Με το όριο στα 8,15 μέτρα, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης κατάφερε να το περάσει με την πρώτη του προσπάθεια και να αποφύγει την όποια έξτρα επιβάρυνση ενόψει του τελικού, όπου θα διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα.
Ο Μίλτος Τεντόγλου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Τόκιο.
Όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου
Για το πως αισθάνεται: «Πολύ σημαντικό που έκανα αυτό που ήθελα, να κάνω ένα άλμα. Το πόδι μου δεν είναι εντελώς καλά, δεν ήθελα να το ζορίσω. Είναι πολύ καλύτερα και αν κάνω σωστή κίνηση δεν με πονάει τόσο. Αν έκανα τρία άλματα εδώ, στον τελικό θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα είναι πολύ καλά, νιώθω καλά. Αυτό το άλμα ήταν πολύ τίποτα για μένα, σταμάτησα για να πηδήξω. Οι άλλοι ακόμα δεν έχουν περάσει το όριο. Αυτό είναι το στάδιο μου. Αυτό είναι αληθινό μήκος»
Για τις συνθήκες του σταδίου που τον ευνοούν: «Καλή η ζέστη για επίδοση. Δεν χρειάζεται τόσο ζέσταμα. Έχει ένα θεματάκι εδώ το στάδιο. Η προθέρμανση γίνεται σε ένα γήπεδο είκοσι λεπτά μακριά από εδώ. Ερχόμαστε με λεωφορείο μετά το ζέσταμα. Η ζέστη βοηθάει να μην κρυώσεις και να μην έχουμε θέμα».
πηγη : newsit.gr