Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παρκούρ, μουσική, σχολείο και…πανελλήνιο ρεκόρ

Βρέθηκε στο στίβο πριν από δύο χρόνια, όταν παρά τις διαφωνίες του επιστάτη του σταδίου έκανε παρκούρ με τους φίλους του στους χώρους του γηπέδου των Γρεβενών.

Τα ταλέντα του Μιλτιάδη Τεντόγλου έγιναν γρήγορα αντιληπτά από τον σημερινό του προπονητή, Βαγγέλη Πανανίκο, που τον είδε να κάνει… άλματα για χάρη του παρκούρ και έβαλε ως στόχο του να τον φέρει στο στίβο. Και τα κατάφερε.   Αποτέλεσμα αυτού ο νεαρός να είναι από το περασμένο Σάββατο ο νέος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ…

 στο μήκος Παίδων, με άλμα στα 7,65 μέτρα και ο έβδομος αθλητής της κατηγορίας του, φέτος στον κόσμο.

«Ερχόταν με την παρέα του στο στάδιο για να κάνουν παρκούρ. Ο επιστάτης τους έδιωχνε γιατί φοβόταν μην χτυπήσουν, εγώ τελικά κατάφερα να τους κρατήσω μαζί μου και να τους…δελεάσω κυρίως με τα άλματα», είπε ο Βαγγέλης Πανίκος και συμπλήρωσε: «Στην αρχή δεν τον ενδιέφερε να κάνει στίβο, σταδιακά όμως άρχισε να του αρέσει. Τον έπεισα και έμεινε. Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ελληνικό στίβο δεν είναι η επίδοση που έκανε στη Θεσσαλονίκη, αλλά το γεγονός ότι τον κρατήσαμε στο χώρο». Τα ταλέντα του αθλητή αξιολογούνται απόλυτα θετικά. «Φοβερή αλτικότητα και ταχύτητα. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει τους αγώνες. Δεν στρεσάρεται, απλώς το απολαμβάνει, κάτι που ελπίζω να μην αλλάξει, τώρα που μεγαλώνουν οι προσδοκίες», είπε και συμπλήρωσε: «Για μένα το σημαντικό είναι ότι είναι σταθερός. Στους τελευταίους του αγώνες πηδάει σταθερά πάνω από τα 7,40 μέτρα».

Ο Τεντόγλου, ο οποίος ήταν νικητής το περασμένο καλοκαίρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, συμμετείχε τόσο στο καμπ των Εφήβων, που έγινε το χειμώνα στο ΟΑΚΑ, όσο και σε εκείνο που φιλοξενήθηκε το Πάσχα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

«Θεωρώ πως αυτό το παιδί, ο χώρος το κέρδισε μέσα από τα δύο καμπ στα οποία προσκλήθηκε. Τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην Κρήτη έζησε μια μοναδική εμπειρία. Αν δεν είχε πάρει μέρος σε αυτά, νομίζω πως δεν θα είχε την ανάλογη συνέχεια. Όλη αυτή η διαδικασία τον έφερε ακόμη πιο κοντά στο στίβο. Εξίσου θετικά λειτούργησαν τα καμπ και σε μένα. Η συνεργασία με όλους τους τεχνικούς μόνο καλό μπορεί να κάνει», κατέληξε.

Ο Τεντόγλου αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής ομάδας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ καθώς με το 7,65 μ. διαθέτει πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του μήκους.

«Οι αγωνιστικοί στόχοι αφορούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πριν από αυτό θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του και ίσως και σε εκείνο των Εφήβων/Νεανίδων. Οι συνθήκες προπόνησης στα Γρεβενά δεν είναι καλές. Το στάδιο αυτή την εποχή είναι κλειστό λόγω ανακατασκευής. Μας υποσχέθηκαν από το Δήμο πως θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα. Καθημερινά αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, είτε στην Κοζάνη είτε στο Αργος Ορεστικό, προκειμένου να κάνουμε προπόνηση. Αυτό έχει και οικονομικό κόστος για εμάς, αλλά προκαλεί μεγάλη κούραση κυρίως στα παιδιά», κατέληξε ο Βαγγέλης Παπανίκος.

Τα ταλέντα του Τεντόγλου δεν είναι μονάχα αθλητικά, αλλά και καλλιτεχνικά. Μέχρι πέρυσι πήγαινε σε μουσικό σχολείο, ενώ παίζει δύο μουσικά όργανα. Ο αθλητισμός και ο στίβος φαίνεται όμως πως έχουν κερδίσει την καρδιά του.

 

http://segas.gr/