Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στο παγκόσμιο με παρκούρ

Παρκούρ και άλμα εις μήκος… Πως συνδυάζονται άραγε αυτά τα δύο; Την απάντηση μας την δίνει ο Γρεβενιώτης  Μιλτιάδης Τεντόγλου ο οποίος απείλησε το ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα στην κατηγορία των παίδων και ετοιμάζεται να σφαγίσει το εισιτήριο του για το παγκόσμιο που θα γίνει στο Κάλι.

 «Το παρκούρ μου έδωσε απίστευτη αλτικότητα και μπορώ να ελέγχω καλά το άλμα» δήλωσε στοSportsfeed ο 17χρονος με το οποίο εν μέρει εξηγεί και το εντυπωσιακό 7.47μ. που έκανε ο νεαρός από τα Γρεβενα στο σχολικό πρωτάθλημα της Πάτρας.

Επίδοση μόλις 17 εκατοστά κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα στην κατηγορία των παίδων, το οποίο αν είχε γίνει σε αγώνες που αποτελούν κριτήριο για τα όρια των μεγάλων διοργανώσεων τώρα θα είχε σφραγίσει το εισιτήριο για το παγκόσμιο παίδων. Και αν αυτές οι επιδόσεις έρχονται μόλις δυο χρόνια μετά την ενασχόληση του με τον στίβο τότε το μέλλον με σωστή δουλειά, προπόνηση και επιμονή θα φέρει πολύ σπουδαία πράγματα πρωτίστως για τον ίδιο και κατ επέκταση για τον ελληνικό στίβο. «Ξεκίνησα πριν 2 χρόνια εντελώς τυχαία… Έκανα παρκούρ τότε και πήγαινα με κάτι φίλους στο γήπεδο και κάναμε φλιπς. Εκεί με είδε ο προπονητής μου Βαγγέλης Παπανίκου και μου πρότεινε να ξεκινήσω στίβο και έτσι άρχισαν όλα».
Όπως αποκαλύπτει ο νεαρός άλτης, δοκίμασε πολλά αγωνίσματα αλλά ένα μόνο του κίνησε το ενδιαφέρον. «Το μήκος σαν αγώνισμα μου κίνησε πιο πολύ το ενδιαφέρον. Δοκίμασα και άλλα αθλήματα αλλά το μήκος το… γούσταρα πολύ όταν το έκανα! Γενικά όταν κάνω το άλμα σκέφτομαι μόνο να πάω μακριά. Τίποτα άλλο! Ο επόμενος μου αγώνας είναι το γκραν πρι στην Έδεσσα και αν είμαι καλά εκείνη την μέρα περιμένω ένα άλμα περίπου στα 7.50μ.». Να θυμήσουμε ότι το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων που θα γίνει 15 με 19 Ιουλίου στο Κάλι της Κολομβίας, είναι 7.25μ. Επίδοση την οποία ο Τεντόγλου την έχει όπως φαίνεται στο… τσεπάκι του.

 

 

Σεβαστή Βρακατσέλη
vrakatseli@sportsfeed.gr

 

πηγη:sportsfeed.gr