Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μίλτος Τεντόγλου…η αρχή μιας σπουδαίας διαδρομής (Video)

Λίγο πριν από το τέταρτο άλμα του στάθηκε στην άκρη του σταδίου για να μιλήσει με τον προπονητή του “Το έχω, θα το κάνω”, είπε ο Μίλτος Τεντόγλου στον Βαγγέλη Παπανίκο και η αλήθεια είναι πως θα είχε καταφέρει – πιθανότατα – να πετύχει επίδοση καλύτερη από το 8,00 μ. του Κουβανού Μασό και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αρκεί να μην είχε χάσει την ισορροπία του στον αέρα.
Ο Τεντόγλου από το βράδυ της Τετάρτης είναι “ασημένιος” πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία των Εφήβων. Είναι στην αρχή μιας διαδρομής, που αν χειριστεί σωστά αναμένεται να είναι μεγάλη και επιτυχημένη.

Ο νεαρός στην πόλη του τα Γρεβανά αντιμετωπίζεται σαν ένας μικρός ήρωας. “Η αλήθεια είναι πως πάντα γίνεται ένας χαμός. Είμαστε μικρή πόλη και λογικό είναι να με ξέρουν όλοι. Δεν με ενοχλεί όμως που μου δείχνουν την αγάπη τους”, είπε ο νεαρός που σχολίασε για τον αγώνα:

“Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Ηταν δύσκολος αγώνας με κόντρα άνεμο και απίστευτο ανταγωνισμό. Ίσως να μπορούσα να τα πάω και λίγο καλύτερα αν είχα και τις έξι προσπάθειες στη διάθεση μου”, είπε αρχικά ο νεαρός και συμπλήρωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον coach μου και την οικογένειά μου, που ήταν εκεί, αλλά και όλη την αποστολή που ήταν στις κερκίδες και φώναζαν. Ηταν υπέροχοι. Οπως επίσης θέλω να πω “ευχαριστώ” σε όλους όσοι με έχουν στηρίξει ανάμεσα σε αυτούς τον χορηγό μου την Adidas”.

Για τον 17χρονο Τεντόγλου οι διακοπές αργούν ακόμη. Η επιστροφή στην Ελλάδα θα τον βρει στο στάδιο, καθώς έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. “Είναι μεγάλο βάρος για εμένα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, παράλληλα όμως είναι και τεράστια εμπειρία. Στόχος μου να κυνηγήσω εκεί το καλύτερο δυνατό”, κατέληξε ο νεαρός αθλητής.

Χαρούμενος για την επίτευξη των στόχων τους είναι και ο Βαγγέλης Παπανίκος. “Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ο κύριος στόχος της χρονιάς στέφθηκε με επιτυχία..Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την συμπαράσταση και εύχομαι στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται να πετύχουν τα μέγιστα καθώς και σε όσους αγωνίστηκαν καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις τους”, είπε ο έμπειρος τεχνικός. Ο Τεντόγλου είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τόσο στους Παίδες, όσο και στους έφηβους και ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο στο αγώνισμα σε επίπεδο Παγκοσμίου Ε/Ν

Ο Τεντόγλου θα φορέσει και πάλι τα αγωνιστικά του spikes στις 12 Αυγούστου στον προκριματικό του μήκους στο Ρίο.

Οι πέντε καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του Τεντόγλου (όλες το 2016)
8.19 μ. (2.0) Καλαμάτα (28/5)
7.91 μ. (-0.4) Μπίντγκοζ (20/7)
7.90 μ. (0.2) Πάτρα (10/5)
7.89 μ. (0.5) Αργος Ορεστικό (14/4)
7.83 μ. (0.7) Πάτρα (19/6)

segas.gr