Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ποιος είπε πως οι γυναίκες είναι το ασθενές φύλο;

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν η εικόνα μιας γυναίκας να γυμνάζεται σε ένα γυμναστήριο Πυγμαχίας και ακόμη περισσότερο να βρίσκεται πάνω στο ρινγκ και να πυγμαχεί ήταν απαγορευτική στη χώρα μας, σε έναν μέχρι πρότινος καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο. Πλέον η πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην και θέλει κορίτσια από παιδικές και εφηβικές ηλικίες, κοπέλες που μόλις ενηλικιώνονται, φοιτήτριες, εργαζόμενες γυναίκες, να ασχολούνται με την Πυγμαχία το ίδιο ενεργά και αποτελεσματικά με τα αγόρια και τους άνδρες.  

Στο άθλημα της Πυγμαχίας λοιπόν όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, για να εξωτερικεύσουν το δυναμισμό που κρύβουν μέσα τους, γεγονός που τις γεμίζει αυτοπεποίθηση και αίσθημα ασφάλειας, μιας και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα μια περίπτωση ανάγκης και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.  

Η Πυγμαχία είναι ένα άθλημα που ενδυναμώνει όλο το σώμα. Μαθαίνεις μια τεχνική Αυτοάμυνας. Αποτελεί την ιδανική καρδιοαναπνευστική άσκηση και βοηθάει την καύση του λίπους. Αυξάνει την δύναμη και την ταχύτητα. Βελτιώνει την νευρομυϊκή συναρμογή και τον συντονισμό των κινήσεων. Επιπλέον δρα και ψυχοθεραπευτικά καθώς είναι και ένας από τους καλύτερους τρόπους για αποβολή στρες και διοχέτευσης του άγχους και της αρνητικής ενέργειας. Τέλος σύμφωνα με έγκυρες μελέτες η Πυγμαχία λόγω της φύσεως του αθλήματος που περιλαμβάνει υψηλής έντασης διαλειμματικές προπονήσεις και πλειομετρικές ασκήσεις, διατηρεί και σε πολλές περιπτώσεις βελτιώνει την οστική πυκνότητα, καθυστερώντας θεαματικά την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.    

Τελικά, μάλλον το αδύναμο φύλο δεν είναι και τόσο αδύναμο, όπως εσφαλμένα πιστεύουν ακόμη ορισμένοι. Εύκολα γίνεται κατανοητό πως είναι ατυχές να ταυτίζει κάποιος την Πυγμαχία με την βία ή μόνο με τους άνδρες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες!  

Βασιλης Τσεπίδης

Δείτε ακόμα