Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μια μπάλα για μια καλύτερη ζωή ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

fuit art café – Ελληνική Εθνική Ομάδα Αστέγων 

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι οι θαμώνες του fuit art café θα αντιμετωπίσουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα την Ελληνική Εθνική Ομάδα Αστέγων στο γήπεδο της ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. 
Το fuit art café και το Περιοδικό Δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» σας προσκαλούν να δώσετε το παρών στο σπουδαίο αθλητικό μα …

πρωτίστως κοινωνικό γεγονός, στόχος του οποίου είναι η ενεργοποίηση, μέσα από τον αθλητισμό, συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
ώρα έναρξης αγώνα: 13.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Fuit art café – Ηλία Φάσσα 2 – Γρεβενά 
τηλ. 24620-24083
www.fuitartcafe.gr 

Εθνική Αστέγων, σύμβολο ελπίδας

«Είναι σύμβολο ελπίδας» («It’s a symbol of hope»). Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες από το επίσημο κανάλι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας FIFA (FIFAtv,www.fifa.com), με θέμα την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων. 
Τα γυρίσματα έγιναν στο τέλος του περασμένου χρόνου, στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και στο γήπεδο του Ρουφ, που αποτελεί την αθλητική εστία της ομάδας και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Το αφιέρωμα προβλήθηκε στην επίσημη τηλεοπτική εκπομπή της FIFA «Futbol Mundial», η οποία μεταδίδεται σε δεκάδες χώρες, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες και στο επίσημο κανάλι της FIFA στο youtube. To σχετικό link είναι:
https://www.youtube.com/embed/vwmxEn8Cqh8
Ενώ, εύκολα μπορεί να βρει κανείς, χρησιμοποιώντας τις λέξες κλειδιά:
«Greek National Homeless Team, It’s a symbol of Hope»
Η εθνική αστέγων έκανε την πρώτη της προπόνηση τον Μάρτιο του 2007 στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, η κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη. Άλλωστε, το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ήταν, στην πραγματικότητα, η πηγή «έμπνευσης» των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ελληνική καμπάνια.
Το 2007, ήταν και η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία από κάθε άποψη διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). 

Στη Θεσσαλονίκη και στη Χιλή

Η ελληνική ομάδα αστέγων ξεκίνησε από την Αθήνα, αλλά σύντομα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις, σε συνεργασία με τοπικές δομές που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοζάνη, Βόλο κ.λπ.). Σύντομα δε, η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» θα εγκατασταθεί –μετά το περιοδικό δρόμου «σχεδία»- και στη Θεσσαλονίκη. Ένα γήπεδο στην καρδιά της συμπρωτεύουσας θα αρχίσει να υποδέχεται, σε εβδομαδιαία βάση, συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή, βιώνουν τον αποκλεισμό και από τον αθλητισμό. Εκτιμάται ότι προς τα τέλη της Άνοιξης, θα… στηθεί η μπάλα στη σέντρα και στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, με σκοπό –όλοι μαζί- να φορτώσουμε γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Τελευταίος και σημαντικότερος ίσως σταθμός της εθνικής ομάδας αστέγων μέχρι τώρα η συμμετοχή στο 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που φιλοξενείθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», Περιοδικό Δρόμου “σχεδία”
Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη
Φαβιέρου 39Α, 104 38 Αθήνα
ΤΗΛ: 2313 013615, 213 0231220
www.shedia.gr
info@shedia.gr

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ αλλά και για τα ΔΩΡΑ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ 

Αχιλλέα Γώγο και Μπουγάτσες ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Νίκο Λόλα και Chez Lola – Ελληνικόν 
Θόδωρο Καραγιάννη και Μανιταροταβέρνα ΑΥΛΑΙΣ 
Φώτη Παρασκευαϊδη και Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών 
Ανδρέα Σλιάρα και ΗΔΙΓΕΥΣΤΟΝ 
ΚΤΕΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών 
Σύλλογο Βενιζοζοπωλών Γρεβενών 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

www.greveniotis.gr
Τηλεόραση Ράδιο Μακεδονία 
Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ – ΜΑΧΗΤΗΣ 
Εφημερικά ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Μηνιαίο περιοδικό TOGETHER