Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων από Ιούνιο. Γενναία αναδιάρθρωση από Σεπτέμβριο;

Ο κ. υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε την απόφαση του για τροποποιήσεις στη βουλή , ώστε να δώσει το ελεύθερο στις ομοσπονδίες να δρομολογήσουν τι μέλει γενέσθαι με τα εθνικά πρωταθλήματα . Είπε ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν τόσο καλά με την αντιμετώπιση του κορωναιου στη χώρα μας , οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν σύντομα , καταρχήν μεμονωμένα για τους Αθλητές – Ολυμπιονίκες και στη συνέχεια και για τις ομάδες όλων των σπόρ .

Όπως έχω γράψει εξ’αρχής και επανειλημμένως , η απόφαση για την συνέχεια των πρωταθλημάτων δεν είναι οριζόντια . Μπορεί να αποφασίσει η κάθε ομοσπονδία κατά το δοκούν , με ρητή βέβαια απαγόρευση για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών . Η μετάφραση σε αυτή την απόφαση για την οποία σας είχα προϊδεάσει είναι η εξής :

Mπάλα θα παίξουν όλοι γιατί πιέζει η Ουέφα ( είναι πολλά τα λεφτά ) . Κι επίσης , δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να συμφωνήσουν μεταξύ τους για την τελική κατάταξη . Δεν θα συμφωνήσουν και δεν θα επικαιροποιηθεί ακόμα και όταν τελειώσουν τα playoff άλλωστε , όπως σχεδόν κάθε χρόνο . Στα δικαστήρια θα κριθούν όλα πάλι .

Μπάσκετ δε θέλει να παίξει κανείς . Καταρχήν γιατί η προετοιμασία για τις ομάδες θα είναι πιο δύσκολή και πιο ” ειδικών συνθηκών ” λόγω της φύσης του αθλήματος και των ομάδων . Άλλα κυρίως γιατί κανείς δε θέλει να πέσει ο Παοκ κι ο Άρης και να έχουμε του χρόνου μια Α1 χωρίς αυτούς και τον Ολυμπιακό , οπότε χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον και έσοδα . Επίσης στις γυναίκες κανείς δεν θέλει να πέσουν τα Γιάννενα , που είναι άκρως υγιές σωματείο , ή ο ΠΑΟΚ . Στις υπόλοιπες κατηγορίες επίσης δε βλέπω να υπάρχει όρεξη , θέληση και κυρίως ” κουράγια ” για επανέναρξη . Ίδωμεν .

Στο volley όπως ξαναείπα , από νότο μέχρι και βορρά , βιάστηκαν όλοι να κηρύξουν πρωταθλητή στα χαρτιά τον Ολυμπιακό ( χωρίς ο ίδιος καν να το θέλει ) και να συνταχτούν με το πρόεδρο . Τώρα πρέπει να κατεβούν να παίξουν χωρίς ξένους παίκτες και παίκτριες οι περισσότεροι , αφού για οικονομικούς λόγους τους έστειλαν πίσω στις χώρες τους . Λογικά θα πάμε κατευθείαν στα palyoff , ίσως και απευθείας στη τετράδα , αφού για τους περισσότερους το πρωτάθλημα έχει τελειώσει επί της ουσίας προ πανδημίας , άλλα δεν υπάρχουν και γήπεδα με aircondition .

Συμπέρασμα ;

Ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός χρειάζεται γενναίες αναδιαρθρώσεις . Μικρές λίγκες σαν της premier Σκωτίας για παράδειγμα . Λίγες ομάδες με περισσότερους γύρους πρωταθλημάτων . 8 ομάδες π.χ. , με 3εις γύρους πρωταθλήματος και μικρά playoff ή fainal 4 για το τέλος .

Αλλιώς ας επιστρέψουμε σε ημιεπαγγελματικό μοντέλο όπως η Δανία π.χ.

Έτσι θα έχουμε πάντα καλές Εθνικές ομάδες , γιατί τα Ελληνόπουλα θα βρίσκουν χώρο να παίξουνε .

Αφού δε μπορούμε , ας μη κοροιδευόμαστε άλλο .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Αιώνιος λάτρης των σπόρ