Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η συνέντευξη του κεντρικού επιθετικού του ΠΑΟΚ , κ. Γιάννη Τακουρίδη στον Mάκη Λιοσάτο ( 5/4/20 )

Ήθελα από καιρό να κάνω μια συνέντευξη με τον Γιάννη Τακουρίδη , ” Την ψυχή του ΠΑΟΚ στο volley ” όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ , ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία τους . Δυστυχώς όμως ο Διεθνής κεντρικός τραυματίστηκε το Δεκέμβριο σε παιχνίδι με τον Ηρακλή και έτσι η συνέντευξη πήγε για αργότερα . Τώρα όμως , μέσα σε αυτή τη διεθνή συγκυρία , νομίζω ότι είναι η ώρα να επικοινωνήσουμε μαζί του έστω και γραπτώς . Δίνοντας ραντεβού για μια ζωντανή συνέντευξη  στον αέρα της  ” Πρωινής Φωνής ” , όταν θα επιστρέψουμε όλοι με το καλό στις ζωές μας . Προς το παρόν , ας δούμε τι μας είπε ο δυναμικός κεντρικός επιθετικός του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Αντρών .

1. Γιάννη φέτος πέρασες μια δύσκολη χρονιά λόγω του τραυματισμού σου . Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία ; 

” Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου ο τραυματισμός μου . Παρ’όλα αυτά το διαχειρίστηκα καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η εγχείρηση και η αποκατάσταση πήγαν εξαιρετικά και πλέον είμαι στο στάδιο της ενδυνάμωσης του ποδιού ώστε να επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο δύναμης και σε λίγο καιρό να μπορέσω να ξεκινήσω τις προπονήσεις. ”

2. Η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης περνάει μια  δύσκολη και επίπονη συγκυρία λόγω της πανδημίας . Πώς ζεις , βιώνεις και αισθάνεσαι εσύ όλη αυτή τη κατάσταση ; 

” Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή της πανδημίας για όλο τον κόσμο. Εγώ από την πλευρά μου τηρώ τους κανόνες για την διασφάλιση της υγείας, περνάω την μέρα μου στο σπίτι με τους δικούς μου ανθρώπους και βγαίνω μόνο για να κάνω τις θεραπείες μου που είναι απαραίτητες. Αυτό που συνιστώ εγώ πάνω απ’όλα στον κόσμο είναι ψυχραιμία. ”

3. Κατά  το διάστημα της καραντίνας , είσαι σε επαφή με κάποιο τρόπο με τους συναθλητές σου , το τεχνικό επιτελείο και γενικότερα με όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ ; 

” Με τους συμπαίκτες μου μιλάμε μέσω κάποιον γκρουπ στα κοινωνικά δίκτυα που έχουμε για τη λειτουργία της ομάδας , τόσο για τα νέα μας όσο και για την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο άθλημα και την ομάδα πάνω στο θέμα που προέκυψε. ”

4. Έχεις τη τύχη να παίζεις και να εργάζεσαι για μία ομάδα που είναι καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα . Αυτό δε συμβαίνει δυστυχώς για όλους τους Έλληνες πετοσφαιριστές . Ποια είναι η κατάσταση στο ελληνικό volley ; 

” Ο ΠΑΟΚ είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο πολύ οργανωμένο και με πολύ καλές εγκαταστάσεις , που δίνει την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας σε έναν επαγγελματία αθλητή. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που κινούνται στα ίδια επίπεδα με τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι λιγότερο οργανωμένες αλλά προσπαθούν να είναι σωστές απέναντι στους αθλητές και στο άθλημα, αλλά υπάρχουν δυστυχώς  και ομάδες που ταλαιπωρούνται από οικονομικά προβλήματα κυρίως του παρελθόντος. ”

5. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα και πώς συμβαδίζουν με αυτούς του ΠΑΟΚ ; Σε ενημερώνω ότι οι ακροατές του Ράδιο Γρεβενά , αναφέρονται σε σένα ώς  ” Η ψυχή του ΠΑΟΚ στο volley ” .  

 ” Προσωπικός μου στόχος αυτή την περίοδο είναι να επανέλθω από τον τραυματισμό μου και να αποδώσει η δουλειά που κάνω όλο αυτό το διάστημα για να βγω από αυτή την δοκιμασία πιο δυνατός από πριν. Από εκεί και πέρα στόχος μου παραμένει να διεκδικώ και να κερδίσω περισσότερους τίτλους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσω να το κάνω αυτό σαν αθλητής του ΠΑΟΚ που σίγουρα έχει και θα συνεχίσει να έχει τους ίδιους στόχους. ”

6. H Εθνική Ομάδα Volley Aνδρών , επιτέλους έπαιξε ξανά καλό volley τη χρονιά που μας πέρασε . Πετύχατε μάλιστα μια μεγάλη πρόκριση στους 16 του Eurovlley 2019 . Πώς επηρεάζει αυτή η επιτυχία  ; Είχαμε νέες εγγραφές παιδιών στο αγαπημένο μας άθλημα ; Ενδιαφέρθηκε περισσότερο ο κόσμος για το σπορ και για την Εθνική ομάδα ;

” Η Εθνική ομάδα είχε μια πετυχημένη χρονιά. Σίγουρα κάθε επιτυχία της Εθνικής επηρεάζει θετικά το άθλημα. Βέβαια δεν φτάνει μόνο μια επιτυχία και πρέπει να γίνει δουλειά πάνω σε αυτήν ώστε να προβληθεί το άθλημα σωστά και να γίνει μια καλή επιλογή για νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. ”

7. Kαι μια τελευταία ερώτηση που κάνω σε όλους . Αν είχες ένα μαγικό ραβδί , τι θα άλλαζες αύριο το πρωί στο ελληνικό volley ; 

” Θα έκανα τις ομάδες να ρίξουν περισσότερο βάρος στα αναπτυξιακά τμήματα, να δημιουργήσουν στην ουσία καλές ακαδημίες με αξιόλογους προπονητές που θα παράγουν περισσότερα ταλέντα για το άθλημα. ”

8. Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου , έχεις κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους ; 

” Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Υγεία που πλέον βλέπουμε καθαρά ότι χωρίς αυτήν τίποτα δεν προχωράει. ”

Η επαφή με αθλητές υψηλού επιπέδου είναι πάντα ευεργετική . Έστω κι από μακριά , έστω και γραπτώς . Θα συνεχίσουμε με συνεντεύξεις ανθρώπων που μπορεί να μας φανούν πραγματικά χρήσιμες . Μείνετε συντονισμένοι ..

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

δημοσιογράφος του Ράδιο Γρεβενά