Euromedica

euromedica ygeia

Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Αυγενάκης: «Δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα τα αθλητικά σωματεία και οι Ομοσπονδίες, θα μεριμνήσουμε στα μέτρα στήριξης»

«Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης. Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν τώρα ή λίγο πιο μετά» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89 και στον Τάκη Πουρναράκη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τη λαίλαπα του κορωνοϊού:
«Βήμα βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στη μεθοδικότητα, στην αποτελεσματικότητα και στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό:
«Είμαστε πειθαρχημένοι, ήρεμοι και σεβόμαστε τις εντολές που δίνει η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί υπό το Υπουργείο Υγείας με την επίβλεψη του Πρωθυπουργού… γίνεται εξαιρετική δουλειά από όσους έχουν το μεγαλύτερο βάρος: ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Νικος Χαρδαλιάς που είναι άριστος στη δουλειά του, όπως και ο κ. Τσιόδρας με την επιτροπή των επιστημόνων» και προέβλεψε ότι «Η κοινωνία διαπιστώνει ότι θα περάσουμε δύσκολα, αλλά τουλάχιστον έχουμε τιμονιέρηδες σοβαρούς που ξέρουν που θα πάνε το τιμόνι του σκάφους. Δεν είμαστε στο έλεος του Θεού σ’ αυτή την τρικυμία και να μοιάζει η Ελλάδα καρυδότσουφλο! Αυτό το εισπράττουμε όλοι, κι εγώ από τα δικά μου σόσιαλ».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ακόμα στο ίδιο θέμα των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό:
«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα από τη δουλειά και την προνοητικότητα και την μεθοδικότητα που τον χαρακτηρίζει καταφέρνει να συντονίζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα κι έτσι κατορθώνει να δημιουργήσει στους πολίτες, αίσθημα ασφάλειας, ικανοποίησης και συνάμα αισιοδοξίας. Αυτό είναι και η βασική αποστολή μιας κυβέρνησης που κρίνεται όχι στα εύκολα, όχι στα πλούσια, αλλά στα δύσκολα και στα απρόβλεπτα».

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε:

• Στους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, τους οποίους ευχαρίστησε που είναι συνεπείς στις θέσεις τους αυτές τις δύσκολες ώρες για όλη τη χώρα και με αρμονία και αλληλεγγύη βοηθάνε την Ελλάδα και τους αθλητές μας για να μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
• Στην ειδική άδεια των αθλητών για να κάνουν την προετοιμασία τους σε μικρά γκρουπάκια, διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, εν όψει Τόκιο, μαζί με τους προπονητές και τους γιατρούς που πρέπει να τους συνοδεύουν.
• Στη μέριμνα και στην πρόνοια να εξαιρεθούν από τις καθολικές απαγορεύσεις οι πρωταθλητές που προετοιμάζονται για τους ΟΑ, πριν καν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, το ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.
• Στα ανάμεικτα συναισθήματα, στεναχώριας, φόβου, περηφάνιας ελπίδας και αισιοδοξίας, κατά την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας υπό ειδικές συνθήκες, στο άδειο, λόγω των αυστηρών μέτρων, Καλλιμάρμαρο.
• Στους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, οι οποίοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία με τη διαδικτυακή καμπάνια «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου, που στόχο έχει τη διάδοση των αθλητικών αξιών στη νέα γενιά μέσα από πρόσωπα-πρότυπα των σπορ.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=85936 

Δείτε ακόμα