Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εθνική Ελλάδος Volley Γυναικών , για άλλη μια υπέρβαση …

Η Eθνική μας ομάδα Volley Γυναικών βρίσκεται στη Τουρκία όπου απ’την Παρασκευή 23/8 θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 , 18 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή σε αυτό . Οπότε η παρουσία της Εθνικής εκεί , αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια που την αποτελούν . Η συμμετοχή τους σε ένα ΠΟΛΥ δύσκολο όμιλο μαζί με Γαλλία , Φινλανδία , Σερβία , Βουλγαρία και την διοργανώτρια Τουρκία στον εναρκτήριο αγώνα την Παρασκευή στις 19:45 , μόνο θετικά μπορεί να φέρει στο ελληνικό volley . Μια πρόκριση θα ισοδυναμούσε με μεγάλη υπέρβαση . Από αυτές τις αθλήτριες όμως μπορούμε να την περιμένουμε , αφού έχουν αποδείξει από την μικρή τους ηλικία ότι δεν φοβούνται τις προκλήσεις και τις υπερβάσεις , τόσο σε εθνικό , όσο και σε συλλογικό επίπεδο .

Αυτή η ομάδα πέρα από την ωραία της παρουσία στο γήπεδο είναι και άξια έξω απ’αυτό . Έχω δει να δίνει χαρά σε παιδική ψυχή που την είχε πραγματική ανάγκη κι αυτό ξεπερνά κάθε επιτυχία της στο παρκέ , αποτελώντας άλλωστε και τον ορισμό της χρησιμότητας του αθλητισμού και των Εθνικών ομάδων . Θέλω να δώσω και πάλι τα συγχαρητήρια μου στο τωρινό άλλα και το αμέσως προηγούμενο τεχνικό επιτελείο και στον team manager κ. Περόπουλο , για όλη αυτή την υγιή παρουσία της Εθνικής γυναικών τα τελευταία χρόνια .
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι αυτά τα κορίτσια από μικρά έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν στο σύγχρονο volley . Ότι δηλαδή για να παίξεις πρέπει να διαθέτεις ένα συγκεκριμένο σωματότυπο . Πάνω στον οποίο βασίζονται και όλες οι κλήσεις των κλιμακίων της εθνικής , άλλα και οι επιλογές των περισσοτέρων ” προπονητών ” ανά την Ελλάδα . Αυτό το συγκεκριμένο σωματότυπο σ’αυτή την ομάδα τον διαθέτει μόνο η Ανθή Βασιλαντωνάκη . Τις περισσότερες από τις αθλήτριες μας , οι ” φωστήρες ” θα τις έκοβαν είτε λόγω ύψους είτε λόγω σωματοδομής . Αυτά τα κορίτσια όμως έχουν βάλει σε όλους τα γυαλιά . Και μετά την νέα τους επιτυχία που έρχεται , ελπίζω ότι πολλοί ” προπονητές ” θα το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν πούνε σε κάποιο κοριτσάκι ότι ” Είσαι πολύ κοντή για να παίξεις κεντρική ΄΄ ή ” Επιβάλεται να χάσεις κάποια κιλά ” ή ” Δεν κάνεις για διαγώνια ” .
Καλή τύχη Ελλαδάρα …
Καλή ανάρρωση στη Γρεβενιώτισσα Κατερίνα Γιώτα που χάνει αυτό το όμορφο ταξίδι . Εύχομαι τα καλύτερα στο επόμενο …
Υ.Γ. Η ηλιόλουστη ΕΡΤ ( με τα 300 παράθυρα ) ΔΕΝ θα δείξει τους αγώνες της Εθνικής στο Eurovolley . Αυτό για μένα είναι ΝΤΡΟΠΗ . Δεν μπορεί η ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση να ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για Ποδοσφαιρικές Εταιρίες και να μην αγοράζει τα δικαιώματα μιας διοργάνωσης που συμμετέχει μετά απο 18 ολόκληρα χρόνια η Εθνική μας ομάδα . ΟΦΕΊΛΕΙ να το πράξει ακόμα και τώρα . Το παράπονο που εξέφρασαν ήδη επ’αυτού οι παίκτριες είναι αρκετό νομίζω . Εγώ ώς πολίτης και λάτρης του ελληνικού volley , νιώθω το λιγότερο θιγμένος από αυτή την εξέλιξη .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δείτε ακόμα