Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Pontini Race 2019

Έπειτα από έξι επιτυχημένους αγώνες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντινής Γρεβενών διοργανώνει τον 6ο κατά σειρά αγώνα ορεινού δρόμου με την ονομασία 

Pontini Race

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας μη αγωνιστικού χαρακτήρα 1.500 μέτρων για παιδιά ηλικίας ως 12 ετών.

Από φέτος θα διεξαχθεί και εφηβικός αγώνας για παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 χρονών 2.000 μέτρων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί εντός του χωριού και θα υπάρξει βράβευση για τους τρεις πρώτους/ες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 31/08/2019

ΩΡΑ:18:00

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 16km

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:Ποντινή Γρεβενών

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1500m: 17:30

ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2000m: 18:10

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας έχει ως αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του χωριού.

Οι αθλητές κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κινούνται σε χωματόδρομους μέσα στη φύση και σε πολύ μικρό ποσοστό σε άσφαλτο, μόνο κατά την είσοδο και την έξοδο από το χωριό.

Η διαδρομή κινούμενη μέσα στο δάσος και σε συνδυασμό με την εποχή διεξαγωγής του αγώνα θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους αθλητές. Η απόσταση είναι 16km και η θετική υψομετρική διαφορά είναι 370m.

Θα υπάρχει σημείο ελέγχου μέσα στη διαδρομή όπου θα καταγράφεται ο κάθε δρομέας. Αν δεν καταγραφεί στο σημείο ελέγχου κάποιος δρομέας τότε θα αποκλειστεί από τον αγώνα και δεν θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα.

Ο παιδικός και εφηβικός αγώνας διεξάγονται εντός του χωριού.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 16km έχουν όλοι οι ελεύθερα ασκούμενοι αθλητές καθώς και μέλη αθλητικών συλλόγων, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμπλήρωση του 18 έτους ηλικίας τους (γεννημένοι από 30-08-2001 και μετά). Για τον εφηβικό αγώνα θα πρέπει να δοθεί έγγραφη γονική συγκατάθεση η οποία θα συμπληρωθεί κατά την παραλαβή του αριθμού αθλητή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμέτοχης είναι δωρεάν. Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να δώσει 2-3 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πιθανά ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς θα βρίσκονται σε ορεινό περιβάλλον. Ο κάθε αθλητής πρέπει να γνωρίζει τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται ένας αγώνας τρεξίματος σε ορεινό περιβάλλον. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης, αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, ή σοβαρού κινδύνου, στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

Κατά μήκος όλης της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές. Επίσης θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, παρουσία ασθενοφόρου καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κάθε αθλητής, πριν την έναρξη του αγώνα, υπογράφει υπεύθυνη δήλωση που απαλλάσσει τη διοργανώτρια αρχή από οποιαδήποτε ευθύνη.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του. Η διοργάνωση δε ζητάει από τους αθλητές κανενός είδους πιστοποιητικό υγείας, καθώς θεωρεί τους ίδιους υπεύθυνους γι’ αυτό.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται κάποιος εξοπλισμός από τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει χρονομέτρηση στον αγώνα αλλά όχι ηλεκτρονική. Δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θέλει να εγκαταλείψει τον αγώνα, θα πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό του και να ενημερωθεί για τον τρόπο μεταφοράς του στην αφετηρία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα, θα γίνει ακριβώς πριν εκκίνηση του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας, στο 5ο χλμ (νερό και ισοτονικό) και στο 10ο χλμ (νερό και ισοτονικό), όπως επίσης και στον τερματισμό.

Επίσης κατά τον τερματισμό τους, οι αθλητές θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα εδέσματα που θα προσφέρουν οι κάτοικοι του χωριού.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και ποντιακές νοστιμιές από τις γυναίκες του χωριού.

ΕΠΑΘΛΑ

Στον αγώνα των 16χλμ θα υπάρχει βράβευση με κύπελλα για τις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών:

Γενική Κατηγορία Ανδρών – 3 πρώτοι άνδρες

Γενική Κατηγορία Γυναικών – 3 πρώτες γυναίκες

Για τις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες θα υπάρχει επίσης απονομή κυπέλλων στους 3 πρώτους/ες των αντίστοιχων κατηγοριών:

Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών Α1 – ηλικίες 18-29

Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών Α2 – ηλικίες 30-39

Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών Α3 – ηλικίες 40-49

Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών Α4 – ηλικίες 50+

Ηλικιακή Κατηγορία Γυναικών Γ1 – ηλικίες 18-44

Ηλικιακή Κατηγορία Γυναικών Γ2 – ηλικίες 45+

Οι νικητές και νικήτριες της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλιο συμμετοχής θα δοθεί σε όλους τους αθλητές που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Θα υπάρξει βράβευση για τα τρία πρώτα παιδιά που θα τερματίσουν στον εφηβικό αγώνα.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον παιδικό και εφηβικό αγώνα θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΘΛΗΤΗ

Η παράδοση των αριθμών στους αθλητές, θα ξεκινήσει το Σάββατο 31 Αύγουστου στις 14:00 μ.μ. από τη γραμματεία που θα βρίσκεται στην πλατεία του χωριού όπου είναι και η αφετηρία του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι απονομές του αγώνα θα αρχίσουν αμέσως μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή που θα συμμετάσχει στο αγώνα.

ΑΚΥΡΩΣΗ/ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ

Αν υπάρξει πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο αγώνας θα ματαιωθεί στο σύνολο του, ή θα αναβληθεί.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Διοργάνωση κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα. Κάθε αθλητής, λοιπόν, αυτόματα αποδέχεται τον κανονισμό αυτόν, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

Επίσης ο κάθε αθλητής δίνει το δικαίωμα στη διοργανώτρια αρχή να επεξεργαστεί και να δημοσιεύσει τα προσωπικά του δεδομένα που θα συμπληρώσει στη δήλωση συμμετοχής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν:

  • Τηλεφωνικά: ΤΑΡΑΜΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – 697 2072 232

                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ – 694 8835 372

ΚΟΛΑΪΔΟΥ ΖΩΗ – 697 4730 241

  • Facebook: με μήνυμαμέσω της σελίδας του αγώνα Pontini race ή της σελίδας του συλλόγου Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντινής Γρεβενών

https://www.facebook.com/Pontini-race-1558732947714627/

https://www.facebook.com/pspontinis/

 

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους ώστε η διοργανώτρια αρχή να παραλάβει επαρκή αριθμό από μετάλλια, αριθμούς κ.τ.λ..

Παρακαλούνται όλοι οι αθλητές να προσέλθουν τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στο χώρο εκκίνησης του αγώνα ώστε να παραλάβουν εγκαίρως τους αριθμούς συμμετοχής για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκκίνηση του αγώνα.