Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών: Ανθεί ο αθλητισμός στα Γρεβενά ;

Ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες μια κουβέντα για την άνθιση του αθλητισμού στα Γρεβενά και παρόλο που δεν την προκαλέσαμε την παρακολουθούμε και ομολογουμένως δεν αντιστεκόμαστε στον πειρασμό να συμμετάσχουμε, μιας και πιστεύουμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών επίβάλεται να είναι παρών όποτε γίνεται λόγος για τα αθλητικά κυρίως, αλλά όχι μονο, δρώμενα της πόλης .
Φέτος ο σύλλογος γιορτάζει τα σαρράντα χρόνια ζωής και συννεχούς παρουσίας στον πανελλαδικό αθλητισμό ενίοτε και στον παγκόσμιο! Αθλητές με νίκες σε ολυμπιακούς αγώνες και συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα φόρεσαν (και φορούν) την φανέλα του συλλόγου και αγωνίστηκαν (και αγωνίζονται) με τα χρώμματα του.
Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε ότι στον ΓΣΓ έκανε τα πρώτα της βήματα η Βούλα Πατουλίδου. Με τα χρώματα του ΓΣΓ ο Σαράντης Μαρκόπουλος πέτυχε παννελήνιο ρεκόρ,.Διέπρεψε στα πανελλήνια πρωταθλήματα η Σίκλη , η Μάρκου, Τζήκα από τις παλαιότερες γενιές αλλά και η Ζωγράφου, πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες που αγωνιστηκε και φυσικά η Κουτσαλιάρη με συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωταθλημα νεανίδων και πανελληνιονίκης . Εννοείται ότι ο κατάλογος των επιτυχιών μεγαλώνει και σας ετοιμάζουμε εκπλήξεις από τα τρομερα μωρα των τμημάτων υποδομής του Φίλιππου Καραγιάννη
Ένας κατάλογος που για το τμήμα του βόλεϊ είναι τόσο μακρύς που προκαλεί θαυμασμό σε όλους.
Να μιλήσουμε για αθλητές και αθλήτριες που φόρεσαν το εθνόσημο και αγωνίστηκαν στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού αλλά και ξένων πρωταθλημάτων όπως ο Χαντές , η Νάκα , η Κολοβού, η Πρώιου, ο Ψάριας, η Πασσιά , η Γιώτα , η Χαντάβα, η Κατσαντώνη, η Γάτου και μόλις πέρσι ο Λέτσιος χρυσός βαλκανιονίκης με την εθνική παίδων;
Να μιλήσουμε για την αντρική ομάδα με παρουσία για τριάντα χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, στην Β’ εθνική (όταν σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν δύο όμιλοι) και στην Α2;
Η μήπως να μιλήσουμε για την γυναικεία ομάδα με παρουσία για χρόνια στην Α2 όταν ήταν ένας όμιλος με πιο πρόσφατη την σεζόν 2012-2013 όταν έχασε την παραμονή της για ένα σετ με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.
Καλό θα είνα να θυμόμαστε και τα μικρότερα κορίτσια μας. Τις νεάνιδες με παρουσίες στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος και πολλές φορές πρώτες στο πρωτάθλημμα της ΕΣΠΕΜ
Πρώτες στον όμιλο τους και οι παγκορασίδες μας το 2007 και το 2013 με συμμετοχές στο final four της ΕΣΠΕΜ με πιο προσφατη την περσινή ως καλύτερη δεύτερη απο τους τρείς ομίλους.
Οι επιδόσεις αυτές και η παρουσία των ομάδων μας σε όποιο πρωτάθλημμα κα αν αγωνίζονται δεν είναι παρά ένδειξη της τρομέρης δουλειάς που κάνουν οι προπονητές μας (ο Γιώργος Μέμτσας με περισσότερα από τριανταπέντε χρόνια προσφορας στο άθλημα και στον σύλλογο, η Κολοβού, η Παπανίκου, ο Λούδας) σε όλα τα επίπεδα.
Ένδειξη είναι και η παρουσία μας με ομάδες όλων των ηλικίων , παγκορασίδων, νεανίδων , γυναικών ,παίδων και ανδρών.
Ένδειξη είναι και οι πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται σε αυτά αλλά και στα τουρνουά mini volley που οργανώνει ο ΓΣΓ (πέντε μαζι με το μεγάλο της πλατείας φέτος στα Γρεβενά) άλλα και σε όσα διοργανώνονται στις γειτονικές πόλεις. Σκοπός μας είναι να αγωνίζονται ΟΛΟΙ οι αθλητές μας και οι ομάδες μας να μην είναι κλειστά τμήματα 5-6 βασικών.
Ένδειξη έιναι και η συμμετοχή μας στις επιλογές των κλιμακίων με δεκατρείς αθλήτριες φέτος που εντυπωσίασαν με την τεχνική τους κατάρτηση και την σωματοδομή τους.
Είναι τόσα πολλά που μπορεί να γράψει κανείς και πολλά αυτά που μπορεί να ξεχάσει που θα γέμιζαν άνετα τις σελίδες ενός βιβλίου.
Συμπερασματικά όμως μπορούμε να πούμε πως ο αθλητισμός στα Γρεβενα δεν ανθεί, ο αθλητισμός στα Γρεβενά έχει καλοκαίρι και καύσωνα και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών είναι καυτός και ώριμος για να προσφέρει πολλά περισσότερα και τα επόμενα σαρράντα χρόνια! Θα σέβεστε…(που λένε και τα πιτσιρίκια μας δείχνοντας τα μπράτσα τους)