Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί.

Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί . Μαζικός και ομαδικός . Είναι πλέον ένα μόνιμα φωτινό άστρο στην πολές φορές μίζερη πραγματικότητα του Νομού μας . Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα ευχάρειστα :

Η μεγάλη ομάδα της πόλης ο Πρωτέας , έσωσε μια δύσκολη χρονιά δύο στροφές πριν το τέλος . Μπορεί να μην έπαιξε το ωραίο μπάσκετ που μας έθελξε τα τελευταία χρόνια , άλλα τα προβλήματα και οι ατυχίες φέτος ήτανε πολλά και χτύπησαν τη πόρτα απ’τη 1η κιόλας αγωνιστική . Παρόλα αυτά ο Πρωτέας δε χάλασε στιγμή το ωραίο κλίμα του , που πιστεύω ότι είναι και ο βασικός λόγος που γεμίζει ΠΑΝΤΑ το γήπεδο . Μαζί βέβαια με τη δουλειά που κάνουν όλοι και κυρίως ο εκκολαπτόμενος πολύ καλός προπονητής Γιάννης Χασιώτης . Ομάδα που δουλεύει τόσο καλά σταθερά στα box out στην άμυνα και ψάχνει πάντα την extra πάσα μέσα από καλή κυκλοφορία στην επίθεση , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα , όσο στηρίζεται σε Γρεβενιωτόπουλα .

Που πάνε να μας τρελάνουν φέτος , με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη , σε επίπεδα under 18 . Τα παιδιά μας καταρρίπτουν καθημερινά πλέον πρωτιές . Καταρχήν ο Κεραυνός έφτασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της πόλης σε final 8 Παίδων. TEΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , μια απ’τις μεγαλύτερες , άλλα αναμενόμενη απ’τη στιγμή που όλο το σωματείο δουλεύει σε όλα τα επίπεδα πάνω στην ίδια φιλοσοφία που βασίζεται κυρίως στο πολύ πολύ τρέξιμο . Οι ομάδες που δουλεύουν συνολικά σε ένα πλάνο , κάποια στιγμή δικαιώνονται και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ περισσότερα στο μέλλον , ιδίως από το Γυναικείο τμήμα.

Και πάμε τώρα στην ομαδάρα μας . Τα θαυματουργά κορίτσια του ΑΣΤΕΡΑ μετά τη μεγάλη ανατροπή της Πέμπτης , πάνε τώρα τη Κυριακή για το εύκολο . Κερδίζουν το τελευταίο του ομίλου τους Γ.Σ.Γ. και στέφονται πρωταθλήτριες Κεντροδυτικής Μακεδονίας στις Παγκορασίδες , ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην μεγάλη ιστορία του Γρεβενιώτικου Βόλλει . Τη να πρωτοπείς για αυτά τα Κορίτσια . Έλεγα με σιγουριά απ’το Σεπτέμβριο ότι θα βγούν πρώτες , όπως λέω με σιγουριά αυτό που είπα πριν 2,5 χρόνια όταν τις είδα για πρώτη φορά σε προπόνηση . Σε λίγα χρόνια θα μιλάει όλη η Ελλάδα γι αυτές .

Όπως μιλάει για ένα άλλο παιδί θαύμα της πόλης μας . Το Μίλτο Τεντόγλου της Γυμναστικής Ενωσης , που το καλοκαίρι πέταξε για την Ολυμπιάδα και μας κάνει όλους χαρούμενους . Στην Ένωση δουλεύουν καθημερινά κι άλλα ταλέντα όπως φάνηκε κι απ’τις πρωτιές στο πρόσφατο πανελλήνιο Στίβου .

Πρωτιές που δε σταματάνε , αφού και ο Ιστορικός Μ.Ο.Γ. έφερε άλλες δύο Πανελλήνιες , μαζί με τη διοργάνωση ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ κι ενός Πανευρωπαικού enduro . Πρωτοφανή και σημαντικά πράγματα για τη πόλη μας .

Ευχάριστη επίσης νότα και η αναγέννηση του Πυρσού που δείχνει σιγα σιγά να βρίσκει το δρόμο του μέσα από δικά του παιδιά όπως ο Κώστας Ντοβαντζίδης κ.α.

Πιο ευχάριστη όμως είναι η καθημερινή πλέον ενασχόληση των Γρεβενιωτών με το Μαζικό αθλήτισμό . Ο ποδηλατικός γύρος της πόλης τη Δευτέρα που γιορτάζουμε και το Πολιούχο , θα δώσει μια ευχάριστη χροιά σε κάθε σοκάκι της πόλης , όπως γίνεται πλέον κάθε χρόνο και με τις υπέροχες διοργανώσεις των Δρομέων Υγείας .

Ας στηριχτούμε λοιπόν σε αυτό το θησαυρό που περιέγραψα παραπάνω κι ας προσανατολιστούμε σαν πόλη , κοινωνία και αρχές , ώστε να δώσουμε στα υπέροχα παιδιά μας τα αναγκαία τουλάχιστον , για να αθληθούν με τη καρδιά τους , πρώτα για τη χαρά του αθλητισμού και μετά για τις επιτυχίες .

Μια ζωή σ’αυτή τη πόλη είχαμε παιδιά – θύματα . Τώρα επιτέλους έχουμε ΠΑΙΔΙΑ – ΘΑΥΜΑΤΑ . Ας τα στηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε από τη θέση του ο καθένας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .

Δουλειές πλέον δεν έχουμε να τους δώσουμε , ο πολιτισμός μας με τη νέα δημοτική αρχή , αφορά μόνο κλαρίνο , κλίτσες και γουρνοχαρές , οπότε το μόνο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι χώρο, χρόνο και συνθήκες , να αθληθούν και να παίξουν . Κι ύστερα ξέρουν αυτά . Θα μας κάνουν όπως πάντα υπερήφανους και τότε θα τρέχουμε απο πίσω τους για μία φωτογραφία….

 

Λιοσάτος Δ. Θωμάς