Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το περιβόλι του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών και στο παλαιό  Νοσοκομείο Γρεβενών  υπήρχε ένα μακρόστενο τμήμα δημοτικής έκτασης αναξιοποίητο και  εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η  εν λόγω δημοτική έκταση να έχει κυριευθεί από αγκάθια, κλαδιά δέντρων, χόρτα και ξερά δέντρα.  Η παραπάνω αντιαισθητική εικόνα δυσχέραινε την οποιαδήποτε πρόσβαση στην απροσπέλαστη αυτή περιοχή.  Επιπλέον τα συσσωρευμένα σκουπίδια ολοκλήρωναν ένα αποκρουστικό τοπίο  που αντίκριζαν καθημερινά οι μαθητές  του Δημοτικού την ώρα του διαλλείματος και του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.  Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή 5/2/2021.  Έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας κ. Μπαζάκα Φώτη, την  στήριξη του Αντιδημάρχου καθημερινότητας και πρασίνου κ. Τσικούρα Νικόλαου  και πάνω από όλα την επιθυμία και τον ενθουσιασμό των μαθητών για αλλαγή της κατάστασης, πιάσαμε δουλειά!    
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός . Αφού καθαρίστηκε ο χώρος στην συνέχεια φυτεύτηκαν 11 από τα βασικότερα είδη οπορωφόρων δέντρων, που ευδοκιμούν στον τόπο μας.  
Η κίνηση αυτή δεν θα έχει μόνο καλλωπιστική αξία, αλλά μακροπρόθεσμα οι μαθητές θα συλλέξουν και τους καρπούς που οι ίδιοι θα παράγουν. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι οι μαθητές θα αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση!  Θα γνωρίσουν ορισμένα βασικά οπωροφόρα δέντρα και φυτά!  Θα μάθουν να τα καλλιεργούν!  Να τα καλλιεργούν βιολογικά!  Όλα αυτά στο περιβόλι του 7ου.   
Την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τα δέντρα αφού φροντίστηκαν τακτικά και σχολαστικά, αναπτύχτηκαν εντυπωσιακά  και σήμερα είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές με το πρώτο κουδούνι, που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!   Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς!!!