Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κάστρο, ένα πραγματικό Πυγμαχοχώρι!

Η διά βίου άθληση προσφέρει πολλά. Συμβάλει στη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία του αθλούμενου. Αν επιλέξουμε ως φυσική δραστηριότητα την πυγμαχία έχουμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω οφέλη: -Θέτει σε εγρήγορση τους μυς όλου του σώματος. –Είναι μια αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση. – Ιδανικό άθλημα για καύση λίπους – Έχει μεγάλο όφελος και στον ψυχολογικό σου κομμάτι . Το να ρίχνεις γροθιές σε έναν σάκο σε βοηθά να εκτονώνεις θυμό, άγχος και επιθετικότητα . Ακόμα το να δουλεύεις το τεχνικό κομμάτι όπως στις αποφυγές σε βοηθά στο να αναπτύξεις πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση, ενώ απαλλάσσεις το μυαλό σου από κάθε στρες . Τέλος σου δύνεται η δυνατότητα να διδαχθείς και μια τεχνική αυτοάμυνας.
Η πυγμαχία είναι για μας τρόπος ζωής, είναι έκφραση χαρακτήρα, είναι αγωνιστική σκέψη και σπάσιμο ορίων. Είναι μια καθημερινή μονομαχία με κυριότερο αντίπαλο τον εαυτό και τα συναισθήματα μας. Οι πραγματικοί πυγμάχοι δεν αντιλαμβανόμαστε το μποξ ως μια διέξοδο για επιθετικότητα και μια άσκηση βίας.
Την Πυγμαχία στα Γρεβενά την μεταλαμπάδευσε πρώτος στους αθλητές του ο Δάσκαλος των Δασκάλων κ. Στέφος Ευάγγελος στις αρχές του 1985. Για τους μαθητές του δεν ήταν μόνο Δάσκαλος. Ήταν παράλληλα και φίλος τους. Το Δεκέμβριο του 1989 ήρθαν και οι πρώτες Πανελλήνιες διακρίσεις με τους Τσεπίδη Βασίλειο και Στέφο Θωμά. Ακολούθησαν αμέτρητες συμμετοχές σε αγώνες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από τους πρώτους του μαθητές ήταν και ο σημερινός προπονητής του Α.Γ.Σ. Αλιμειώτης κ. Τσεπίδης Βασίλειος, ο οποίος προσπαθεί να συνεχίσει εδώ και μια δεκαετία την ανεκτίμητη προσφορά του Δασκάλου στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών.
Το Κάστρο Γρεβενών είναι ένα από τα μικρότερα χωριά, όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του οικισμού είναι πως σε όλες τις οικογένειες του υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος που να ασχολείται ή να έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το άθλημα της Πυγμαχίας. Ανάμεσα τους και υπάρχουν και αρκετοί πυγμάχοι με αξιόλογες διακρίσεις σε τοπικό, σε περιφερειακό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Δικαιωματικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το Πυγμαχοχώρι της Ελλάδας.
Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των πυγμάχων που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με το Κάστρο Γρεβενών. Ανδρεάδης Στυλιανός, Αποστολίδης Ηρακλής, Αποστολίδης Νικόλαος, Αποστολίδης Σπύρος, Δημητρίου Ευθυμία, Θεπεφτίδης Ανέστης, Θεπεφτίδης Κωνσταντίνος, Καλαϊτζίδης Βασίλειος, Καλαϊτζίδης Θεόδωρος, Καραγεωργίου Χαράλαμπος, Καραγεωργίου Χρήστος, Οικονόμου Μιχαέλα, Πρατσίλα Όλγα, Πρατσίλα Παρασκευή, Πρατσίλας Θώμας, Πρατσίλας Κωνσταντίνος, Σιαμίδης Άκης, Σιαμίδης Κωνσταντίνος, Σιαμίδης Νικόλαος, Σιαμίδου Ελισάβετ, Σιδηρόπουλος Ανέστης, Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσεπίδης Απόστολος, Τσεπίδης Αχιλλέας, Τσεπίδης Βασίλειος του Αχιλλέα, Τσεπίδης Βασίλειος του Γεωργίου, Τσεπίδης Βασίλειος του Νικολάου, Τσεπίδης Γεώργιος, Τσεπίδης Λεωνίδας, Τσεπίδης Χαράλαμπος, Τσεπίδου Αικατερίνη, Τσεπίδου Αχιλλεία, Τσεπίδου Δήμητρα, Τσεπίδου Ελισάβετ, Τσεπίδου Νικολέτα, Τσοπάνογλου Κωνσταντίνα, Χόντου Κλειώ και έπεται συνέχεια…..