Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Η λύση στην κακή διάθεση, την χαμηλή αυτοεκτίμηση και τις τάσεις απομόνωσης είναι πλέον και επίσημα το Facebook.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η αυτοπεποίθηση μπορεί να ανέβει κατακόρυφα μετά από ολιγόωρη ενασχόληση με τον προσωπικό μας προφίλ στον πιο διαδεδομένο τόπο κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο χρήστες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων και των νέων. 

Οι ερευνητές του Cornell University, A.Λ. Γκονζάλες και Τ.Τ. Χάνκοκ  κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μια έρευνα που μελετούσε την πολύωρη αφοσίωση στο διαδίκτυο με το αντίστοιχο αντίκτυπο που υφίσταται η ψυχολογική υγεία του χρήστη. 

Τα αποτελέσματα δεν ήταν παρά πλήρως ενθαρρυντικά για τους φανατικούς χρήστες του ίντερνετ, και κυρίως γι’ αυτούς του Facebook. 

Οι περισσότερες έρευνες στο παρελθόν είχαν εστιάσει στην προβολή των προσωπικών δεδομένων, στην δημιουργία μιας πλασματικής κοινωνίας στον εθισμό στην απρόσωπη επαφή. Όμως καμία δεν είχε ασχοληθεί με το αυτονόητο: το Facebook χρησιμοποιείται από ναρκισσιστές και η ενασχόληση του κάθε χρήστη με το προφίλ του δεν είναι λόγω της γοητείας που μας προκαλεί η διαδικτυακή κοινωνία του Facebook, αλλά η ανάγκη να βρούμε νέους τρόπους να τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας στη σύγχρονη κοινωνία. 

«Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση χρησιμοποιούν το Facebook  για να «χτίσουν» ένα ισχυρό διαδικτυακό προφίλ. Το αντίκρισμα που έχει η ύπαρξή τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τους φίλους τους συντελεί δραστικά στην ψυχολογία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση των δύο ερευνητών.

πηγή:elzoni.gr