Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σαν βγω απ’ αυτή την φυλακή

Οι φίλοι μου και οι εχθροί

https://youtu.be/uAOkLDhRP28

Παίζω, καμιά φορά, με τον μικρούλη Γρηγόρη, τους καλούς και τους κακούς. Συνήθως με Playmobil, του αρέσουν. Τους κακούς τους βάζουμε φυλακή. Μετά, γρήγορα, τους λυπάται και τους βγάζουμε έξω. 

Να μην κάνειθ κακιά πράκθη…”, τους λέει και μετά τους βάζουμε να κάνουν παρέα, να γίνονται φίλοι οι εχθροί!!

Είναι ένα μικρό χωριό, χαμένο κάπου στα ορεινά Γρεβενά. Έχει 8, μπορεί και 9 κατοίκους μόνιμους τον Χειμώνα. Οι… μισοί από αυτούς (!!!) είναι ξένοι, παλιά κακοί, τώρα καλοί! Τους κάνουν παρέα οι άλλοι!!!

Δεν βλέπουν κανέναν, δεν τους βλέπει κανείς. Με τον καιρό, αγριεύει όποιος μένει μόνος, αποκομμένος, λογικό. Σαν τα φυλακισμένα Playmobil. Κάτι ξέρει ο μικρός και θέλει να βγούνε γρήγορα έξω.

Για παρέα έχουν, συνήθως και μην μπορώντας να κάνουν και αλλιώς, την TV. Αυτή, τους αγριεύει πιο πολύ! 

Οι ρήτορες και οι λωποδύτες

Τριγύρω τους, 3-4 χιλιόμετρα κοντά, Πολιτεία και ξενοδόχοι, (πρέπει να) σκέφτηκαν (παν)ανθρώπινα και έτσι 700 περίπου άνθρωποι, κάθε φυλής, κάθε χρώματος ζουν σε μονάδες ξενοδοχειακές, 3 χρόνια τώρα, 35 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πόλη. Αρκούσαν 10 από αυτούς για να έχει γίνει θέμα για τους “κακούς”, για τους… λωποδύτες. Ευτυχώς, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Όλοι καλά. Οι εκλεγμένοι άρχοντες, οι ρήτορες, άλλοτε ανθρωπιστές, τάχαμου, άλλοτε (υπέρ)πατριώτες. Οι Γρεβενιώτες και οι χωριανοί δεν τους βλέπουν, αυτοί περιμένουν να φύγουν, τα ευρωπαϊκά λεφτά σώζουν ανθρώπους, άλλους απ’ την φυλακή της “Μόριας”, άλλους απ’ την φυλακή… σκέτο!

Είναι πολλά μικρά χωριά, χαμένα κάπου στα ορεινά Γρεβενά. Έχουν 8, μπορεί και 9 κατοίκους μόνιμους, το καθένα. Αποφασίστηκε πως κάποιοι από τους ξένους θα μπουν εντός οικισμών. Καναδυό χωριά αγρίεψαν, ανακοίνωσαν τον “θυμό”. Ένα από αυτά, είπε (πολύ καιρό πριν, τον Μάιο που πέρασε):

“Αφήστε με έξω από όλο αυτό. Αποφασίστε ό,τι σας συμφέρει, έτσι θα γίνει, εξάλλου. Αν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι έρθουν…” 

http://www.panorama-grevena.gr/3538-2/

Άλλη μία ιστορία…

ΥΓ Τώρα, που γίναμε οι “κακοί για τους καλούς” θυμήθηκα και έγραψα την πιο κάτω, βιωματική ιστορία.

https://enfo.gr/ar8846

9 Δεκεμβρίου 2019   

Πανοραμίξ…